EPS Trgovanje od danas na mađarskoj berzi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2015, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS Trgovanje od danas na mađarskoj berzi

Privredno društvo EPS Trgovanje, firma ćerka Elektroprivrede Srbije (EPS), osnovana u Sloveniji, danas je počela trgovinu električnom energijom na mađarskoj berzi HUPX (Hupeks), gde je prvi put posle 24 godine prodala prve megavat-sate bez posrednika, saopšteno je iz tog javnog preduzeća.

"Posle 24 godine, EPS je danas prvi put direktno, odnosno bez posrednika, na berzi prodao električnu energiju, a tokom današnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trgovanja EPS Trgovanje prodalo je 240 megavat-sati po današnjoj berzanskoj ceni od 43,66 evra po megavat-satu za proizvod 'europeak' (dnevna energija)", precizira se u saopštenju.

Radom EPS Trgovanja u Sloveniji, koja je članica Evropske unije, jača se pozicija EPS-a na regionalnom tržištu električne energije, a trgovina električnom energijom, kako kažu u ovoj kompaniji, biće efikasnija uz maksimizaciju profita i optimalno iskorišćenje proizvodnih resursa.

Firmom EPS Trgovanje upravlja se iz Srbije, iz sedišta EPS-a u Beogradu, i osnivanjem firme u Sloveniji srpskoj elektroprivredi je omogućena trgovina električnom energijom u Evropskoj uniji, što će veoma olakšati i trgovinu u regionu, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.