EPS: Svi mogu na tender za brojila

Izvor: RTS, 19.Dec.2014, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS: Svi mogu na tender za brojila

Elektroprivreda Srbije saopštila je da domaći proizvođači nisu onemogućeni da učestvuju na tenderu za nabavku IT i merne infrastrukture, uređaja i integracija, koji samo jednim delom uključuje i nabavku električnih pametnih brojila.

EPS smatra da domaći proizvođači brojila mogu da zadovolje tehničke uslove za isporuku električnih pametnih brojila koji su deo tenderske dokumentacije, piše u saopštenju tog preduzeća.

Projekat "EPS Metering" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čiji je deo ova nabavka, finansira se iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropske investicione banke (EIB), sa kojima je potpisan ugovor o zajmu u trećem kvartalu 2010. godine.

Tender je objavljen 15. decembra nakon odobrenja EBRD, otvaranje ponuda predviđeno je 4. mart 2015. godine, a glavni preduslov za odobravanje zajma je poštovanje odredbi EBRD o uslovima i pravilima prilikom pripreme tenderske dokumentacije.

"EPS je uspeo da i pored vrlo striktnih pravila EBRD, umanji opšte evaluacione kriterijume na primer za godišnji promet, gde banka propisuje da ponuđač mora imati najmanje 2,5 puta veći promet od procenjene vrednosti posla, što bi u ovom slučaju značilo 145 miliona evra. EBRD je prihvatio EPS-ov predlog da to bude 75 miliona evra, kako bi se omogućilo učešće što više ponuđača", piše u saopštenju.

Firma koja može da ponudi deo usluga ili opreme navedenih u tenderskoj dokumentaciji, a ne može da ispuni opšte evaluacione uslove, može da učestvuje u tenderu kao podizvođač, dodaje EPS.

Saglasnost za tehničku specifikaciju koja je sastavni deo tendera, dao je i EBRD, i ocenio je kao izuzetno uspešno i kvalitetno pripremljenu, piše u saopštenju.

S obzirom na vrlo striktna pravila EBRD o uslovima za učešće na tenderu, i prethodno predviđen koncept po sistemu "ključ u ruke", omogućeno je da se više kompanija udruži da bi ispunile tražene uslove, navodi EPS.

Po pravilima EBRD nije dozvoljena teritorijalna diskriminacija, što podrazumeva da EPS nije bio u mogućnosti da zabrani stranim kompanijama da učestvuju na ovom tenderu, ukazalo je to preduzeće.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

EPS učinio sve da i domaći budu na tenderu, ali…

Izvor: Mondo, 19.Dec.2014

Elektroprivreda Srbije kaže da domaći proizvođači brojila nisu onemogućeni da učestvuju na tenderu i da je EPS čak prepolovio uslov veličine prometa koji je tražio EBRD...Iz EPS-a je saopšteno da oni smatraju da domaći proizvodači brojila mogu da zadovolje tehničke uslove za isporuku električnih...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.