EPS: Struja neće poskupeti

Izvor: Radio 021, 01.Jun.2016, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS: Struja neće poskupeti

Neće biti povećanja cene struje zahvaljujući efikasnom poslovanju EPS-a i ostvarenim uštedama, rekao je vršilac dužnosti generalnog direktora tog preduzeća Milorad Grčić.

Grčić je za RTS rekao da je u prva tri meseca ove godine ušteđeno preko šest milijardi dinara i ostvaren 6,5 puta veći profit od očekivanog - 14 milijardi, te da je na izvozu struje u prva četiri meseca zarađeno oko 42 miliona evra.

"Sa takvim poslovanjem i uštedama smatramo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da ćemo moći da funkcionišemo i budemo sve profitabilniji i sa ovom cenom struje", rekao je Grčić, navodeći da je cena struje u Srbiji najniža.

Nastavak reformi javnih preduzeća je jedan od prioriteta buduće Vlada, a pod lupom MMF-a posebno je Elektroprivreda Srbije. EPS do danas imao tri privredna društva a od danas samo dva jer je "EPS Snabdevanje" pripojeno EPS-u.

Grčić je rekao da će se realizovati plan za smanjenje 1.000 automobila, čime će se smanjiti troškovi održavanja. "Formirali smo i tim za proveru kokliko je potrebno automobila", kaže Grčić.

Autor: RTS

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.