EPS: Povoljne cene na tenderu za nabavku pametnih brojila

Izvor: Studio B, 01.Apr.2015, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS: Povoljne cene na tenderu za nabavku pametnih brojila

U Elektroprivredi Srbije (EPS) danas je otvoren tender za nabavku IT i merne infrastrukture, uređaja i integracija, koji delom uključuje i nabavku električnih pametnih brojila, a ponuđene cene su niže od očekivanih i procenjivanih.

Pristigle su četiri ponude renomiranih evropskih kompanija, a od toga tri uz učešće domaćih kompanija, saopštio je EPS, navodeći da će konačna odluka o izboru najpovoljnijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ponuđača biti doneta posle analize i stručne ocene koju će da uradi tenderska komisija. 

Na otvaranju su bila prisutna 22 predstavnika ponuđača, a vrednosti ponuda saopštene su javno. 

Projekat "EPS Metering", čiji je deo ova nabavka, finansira se iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropske investicione banke (EIB). 

Uz odobrenje Vlade Srbije i EBRD, tender je objavljen 15. decembra 2014. Tendersku dokumentaciju otkupilo je 39 firmi, od toga 20 domaćih.

Svu dokumentaciju, procedure, postupke i odgovore na pitanja nadgleda i odobrava EBRD, a ceo tenderski postupak sprovodi se strogo po pravilima EBRD. 

EPS je naveo da je tender za nabavku IT i merne infrastrukture, uređaja i integracija predviđen za uspostavljanje sveobuhvatnog informaciono-komunikaciono rešenja i infrastrukture, za poboljšanje efikasnosti, punu kontrolu protoka energije, kvalitetnu uslugu kupcima na komercijalnom i javnom snabdevanju, smanjenje gubitaka i poboljšanu naplatu električne energije.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Na tender EPS-a za brojila stigle četiri ponude

Izvor: RTS, 01.Apr.2015

Na tender Elektroprivrede Srbije za nabavku mernih sistema i brojila sa daljinskim očitavanjem stigle su četiri ponude, objavilo je to preduzeće. . Kako se navodi u saopštenju, radi se o ponudama renomiranih evropskih kompanija,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.