EPS: Bez napona manje od jedan odsto kupaca

Izvor: Blic, 23.Okt.2014, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS: Bez napona manje od jedan odsto kupaca

Ekipe privrednog društva ''Elektrosrbija'' uspele su, za manje od 24 sata, da poprave kvarove izazvane nevremenom i snažnim udarima vetra, saopšteno je iz Elektorprivrede Srbije.

Bez električne energije oko 19 časova bilo je oko 8.000 građana, što je manje od jedan odsto od ukupnog broja kupaca na području ''Elektrosrbije'' i to se smatra redovnim pogonskim stanjem, navedeno je u saopštenju.

Monterske ekipe radile su bez prestanka ceo dan kako bi građani što >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pre dobili električnu energiju. Krizni štab je u pripravnosti, a monterske ekipe su još na terenu i otklanjaju preostale kvarove.

Glavni razlog prekida napajanja strujom bio je vlažan sneg koji je tokom noći prekrio drveće, koje se potom lomilo i padalo na dalekovode van distributivnog koridora.

Sneg koji je sinoć padao i snažni udari vetra doveli su do problema u snabdevanju električnom energijom na području privrednog društva "Elektrosrbija", a bez električne energije jutros oko devet časova bilo je oko 46.000 kupaca na području Prijepolja, Raške, Nove Varoši, Čačka, Guče, Sjenice, Ivanjice...
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.