Borska fabrika EWG pobedila na tenderu EPS-a

Izvor: Bor030.net, 13.Maj.2015, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borska fabrika EWG pobedila na tenderu EPS-a

Fabrika za proizvodnju strujomera EWG, koja je pre jedne godine otvorila svoj pogon u Boru, dobila je posao na tenderu za proizvodnju tih uređaja.

Uskoro se očekuje i zvaničan početak rada, kao i upošljavanje najmanje 350 radnika.

“Prema informacija koje smo dobili, proizvodnja u EWG će se uskoro pokrenuti i, kako se očekuje, tu će posao dobiti između 300 i 350 radnika”, kaže Živorad Petrović, predsednik opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << Bor.

“Nama predstoji sastanak i sa predstavnicima slovenačke kompanije Iskra zaštita”, koji su zainteresovani za otvaranje fabrike u Boru. Ponudićemo im nekoliko lokacija, a sa radom te fabrike biće posla za još oko 50 ljudi”.

Petrović napominje da je još jedna firma iz Slovenije zainteresovana za privrednu saradnju s Borom, ali da se najviše očekuje da američke rudarske kompanije “Friport Mekmoran”, koja planira da otvori rudnik bakra i zlata u okolini Bora.

Sagovornik “Večernjih novosti” podvlači da je lokalna samouprava zainteresovana da od Trgovinskog preduzeća “Centroistok”, gde je poništena privatizacija, preuzme gradsku pijacu.

“Zatražili smo od Agencije za privatizaciju da se gradska pijaca, koja radi u sklopu “Centroistoka”, izuzme iz prodaje kapitala tog trgovinskog preduzeća i prenese u naše vlasništvo”, ističe Petrović.

“Opština, naime, ima 22,39 odsto akcija u tom preduzeću. Zato smo zainteresovani da pijacu prevedemo u svoje vlasništvo, nakon čega bismo uložili značajna sredstva u renoviranje tog objekta.”

Podsetimo, borska fabrika mernih instrumenata i aparata za daljinsko očitavanje brojila EWG u vlasništvu je bivšeg košarkaša i reprezentativca Dejana Bodiroge.

(Večenje novosti)
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Bor030.net...






Povezane vesti

Fabrika Dejana Bodiroge pobedila na tenderu EPS-a za strujomere

Izvor: GdeInvestirati.com, 14.Maj.2015, 12:27

BEOGRAD - Fabrika za proizvodnju strujomera EWG, koja je pre jedne godine otvorila svoj pogon u Boru, dobila je posao na tenderu za proizvodnju tih uređaja...Uskoro se očekuje i zvaničan početak rada, kao i upošljavanje najmanje 350 radnika..."Prema informacija koje smo dobili, proizvodnja u EWG...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.