Boljevac: Istočili iz trafoa čak 100.000 evra!

Izvor: Večernje novosti, 18.Okt.2014, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boljevac: Istočili iz trafoa čak 100.000 evra!

ZBOG sumnje da su, u prethodnih godinu dana, istakali ulje iz stubnih trafo-stanica u okolini Boljevca i time oštetili EPS za blizu 10 miliona dinara, policija je, po nalogu osnovnog javnog tužioca iz Zaječara, uhapsila ovdašnje meštane B. M. (41), S. Š. (47) i S. L. (34). Njih trojica su tokom 2013. i 2014. godine, rizikujući sopstvene živote, poharali 11 stubnih trafo-stanica u okolini Boljevca. Recept je bio, u najmanju ruku, bizaran! S. Š., koji je označen kao vođa ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << grupe (tokom saslušanja u policiji kazao je da je to gotovo uvek radio u pripitom stanju), penjao bi se na trafo, visok do 10 metara, i pazeći da ne „uđe“ u polje napona 10.000 volti, odvrtao ventil, i istakao transformatorsko ulje, koje služi za hlađenje tog uređaja. Dvojica saučesnika su prihvatali crevo i njime punili buriće. U proseku, iz jednog trafoa su istakali od 80 do 100 litara ulja, za koje se pouzdano zna da je - kancerogeno! Njih trojica su, potom, to ulje koristili kao gorivo za traktor, kojim su kasnije išli u seču šume i tako zarađivali za život. - Morali smo da krademo ulje jer nam je nafta bila preskupa - priznali su lopovi na saslušanju. - Nakon što bi sipali ulje iz transformatora, traktor bi se, u početku, malo „bunio“, ali je, kasnije, „išao kao metak“. Međutim, trafostanica bi, bez ulja za hlađenje, radila najduže još dve do tri nedelje nakon čega bi, od pregrevanja - eksplodirala! Šteta po EPS je, zbog toga, isnosila do pola miliona dinara. Uz transformatorsko ulje i činjenicu da, do postavljanja novog trafoa, stanovnici okolnih mesta nisu imali struju, procenjuje se da je domaća elektroenergetska kompanija oštećena za više od - 100.000 evra!
Pogledaj vesti o: EPS,   Zaječar

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Jedno lice uhapšeno zbog sumnje da je švercovalo duvan

Izvor: Press, 19.Okt.2014, 12:42

U nastavku akcije suzbijanja nelegalne trgovine akciznim proizvodima - duvana i duvanskih proizvoda, niška policija je uhapsila D.S.( 41) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen promet akciznim proizvodima. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.