43 direktora manje u EPS

Izvor: Večernje novosti, 02.Mar.2015, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

43 direktora manje u EPS

NOVOM organizacionom šemom "Elektroprivrede Srbije" koja se primenjuje od ponedeljka, smanjen je broj sektora sa 65 na 35, čime su ukinute čak 43 direktorske funkcije. Direktor EPS Aleksandar Obradović potpisao je Odluku o osnovama unutrašnjeg organizovanja "Elektroprivrede Srbije" i Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji poslova u JP EPS. - Javno preduzeće EPS je novom organizacionom >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << šemom više integrisan sa privrednim društvima, gde će, takođe, u narednom periodu biti primenjena ova sistematizacija poslova - naglašava se u saopštenju ove kompanije. - Cilj je da JP EPS bude bliže proizvodnji i distribuciji električne energije. Kako ističu u EPS, usvajanje odluke i pravilnika prvi su koraci u reorganizaciji kompanije po Programu reorganizacije, koji je krajem novembra prošle godine usvojila Vlada Srbije. - Prva faza programa reorganizacije predviđa da do 1. jula sva privredna društva za proizvodnju uglja i električne energije budu integrisana u JP EPS, osnivanje jednog privrednog društva za distribuciju električne energije u kojem će biti sva dosadašnja PD za distribuciju, kao i nastavak rada PD "EPS Snabdevanje" - naglašavaju u EPS. - Na taj način umesto dosadašnjeg organizovanja kroz 14 pravnih subjekata sistem će funkcionisati sa tri pravna subjekta. U saopštenju se navodi i da je programom reorganizacije EPS predviđeno da do 1. jula 2016. godine, EPS postane akcionarsko društvo.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Nova sistematizacija smanjila broj direktora

Izvor: Danas, 03.Mar.2015, 09:11

Beograd - Direktor Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović potpisao je juče odluku o osnovama unutrašnjeg organizovanja kompanije kao i pravilnik o organizaciji i sistematizaciji poslova. Novom organizacionom šemom u EPS-u se ukidaju sve direkcije i smanjuje broj sektora sa 65 na 35, čime su...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.