Izvor: Blic, 20.Jul.2017, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJKONTROVERZNIJI ZLOČIN U ISTORIJI AMERIKE "O Džej" Simpson od jeseni na uslovnoj slobodi

Četvoročlana komisija države Nevada jednoglasno je odlučila da, zahvaljujući dobrom vladanju, Orental Džejms "O Džej" Simpson od oktobra bude pušten na uslovnu slobodu iz zatvora u kojem se nalazio od 2008. godine kad je osuđen za oružanu pljačku.

Breaking: OJ Simpson Granted Parole / Set For October Release From Prison https://t.co/kTjSDQftYm [#OJSimpsonParole] pic.twitter.com/LAv0RZVRi7

- Robija za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zločin je svakako zaslužena, ali Simpson se pridržavao pravila u zatvoru. Postoji minimalan rizik da će ponovo napraviti prekršaj, ima podršku zajednice i stabilne planove nakon puštanja na slobodu. Pitanje je da li je dovoljno vremena proveo u zatvoru zbog ovoga, ali ja mislim da jeste - rekao je Toni Korda, član četvoročlane komisije.

Odluka je bila jednoglasna, a Simpson je kratko rekao: "Hvala", dok je prostorijom odjekivao aplauz.

#OJSimpsonParole: O.J. Simpson is now eligible to be released from prison as soon as Oct. 1 https://t.co/9TXDlZn4QN pic.twitter.com/Vht40FiBRt

Prethodno je, tokom obraćanja objasnio da želi da se vrati porodici i prijateljima.

- Verovali ili ne, imam prijatelje. Žao mi je što su stvari ispale onako kako su ispale. Za devet godina nisam tražio izgovor ni za šta - rekao je Simpson u svojoj završnoj reči pred komisijom.

Details on OJ Simpson Likely Getting TV Show After He Is Paroled https://t.co/dNKTHtf5lz pic.twitter.com/76gYXTfugk

Njegova najstarija ćerka Arnel je na saslušanju rekla da samo želi da se njen otac vrati kući. Napomenula je da porodica shvata da on nije savršen, ali je uradio najbolje kako je mogao i shvata da nije doneo pravu odluku 2008. godine kada je "pokušao da povrati svoje vlasništvo".

Ujedno, žrtva pljačke Brus Fromong takođe se obratio komisiji rekavši i da Simpson nije uperio pištolj u njega.

- On je dobar čovek. Napravio je grešku, vreme je da mu se da druga šansa - napomenuo je Fromong.

If Mr Simpson has had the training he claims, I suggest he be kept locked up so he can resolve future prison conflicts. #OJSimpsonParole pic.twitter.com/kNb8betP94

Bivši američki sportista i glumac Orental Džejms "O Džej" Simpson 2008. godine je osuđen za oružanu pljačku.

On je bio glavni osumnjičeni za ubistva svoje supruge Nikol Braun i njenog prijatelja Rona Goldmana, ali je 1995. godine proglašen nevinim uprkos dokazima i činjenici da je pokušao da pobegne policiji.

Simpson je 1995. godine proglašen nevinim, uprkos mnogim dokazima protiv njega i činjenice da je bežao od policije, ali, dve godine kasnije, Simpson je proglašen odgovornim za njihovu smrt na građanskom sudu.

Protekle godine slučaj se ponovo našao u centru pažnje javnosti zahvaljujući novim dokumentarnim i igranim serijama o ovim ubistvima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.