Marina Abramović: Evo kako me je slavni Džej Zi iskoristio! (VIDEO)

Izvor: Story, 20.Maj.2015, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marina Abramović: Evo kako me je slavni Džej Zi iskoristio! (VIDEO)

Pre dve godine srpska umetnica sarađivala je sa slavnim reperom tokom jednog performansa, a sada tvrdi da to nikada ne bi ponovila!

Marina Abramović, foto: Instagram

Svetski priznata umetnica, Marina Abramović 2013. godine pozvala je repera Džej Zija da učestuje u jednom njenom performansu koji je nosio naziv The Artist is Present (performans se ogledao u tome da je ona sedela za stolom >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << i zurila u posetioce).

Reper je tada materijal sa njenog performansa iskoristio za video spot za svoju pesmu Picasso Baby. Marina se pojavljuje u spotu, a za to je dobila obećanje da će Džej Zi uplatiti donaciju za njen umetnički institut, što se nije dogodilo.

- Dan pre, Džej Zi je došao u moju kancelariju gde je dobio kompletnu prezentaciju i tada sam mu rekla da može da mi pomogne oko toga što radim. A onda me je u potpunosti iskoristio. To nije fer! Ovo ne može da se uporedi sa Lejdi Gagom, na primer. Ona je za mene uradila mnogo toga. Zbog njenog uticaja na društvenim mrežama, mnogo mladih se zainteresovalo da vidi šta ja to radim - kaže Marina.

Marina Abramović naterala Džej Zija da repuje šest sati



Kada je njegov video objavljen, mnogi iz sveta umetnosti su rekli da je umetnost umrla. Abramovićeva je u intervjuu za magazin Spike rekla da nije zažalila zbog saradnje sa suprugom Bijonse Nouls, ali da ju je ovo iskustvo navelo da sledeći put dobro razmisli pre nego što pristane na tako nešto.

Zajedničko slavlje Lejdi Gage i Marine Abramović

- Bila sam jako naivna. Sve mi je to bilo novo i nisam imala ideju da to može da se desi. Bilo je tako surovo, neverovatno! Na kraju to je bila jednosmerna transakcija. Nikada to neću ponoviti, to mogu da kažem. Nikada - žali se umetnica.

Nastavak na Story...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.