Marina Abramović: Džej Zi me je iskoristio, bilo je tako surovo!

Izvor: Story, 20.Maj.2015, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marina Abramović: Džej Zi me je iskoristio, bilo je tako surovo!

Svetski priznata umetnica progovorila je o saradnji sa reperom i suprugom Bijonse

Marina Abramović i Džej Zi, foto: Profimedia

Marina Abramović progovorila je o snimaju reperovog spota za pesmu Picasso Baby iz 2013. godine, dok je ona izvodila performans The Artist is Present (performans se ogledao u tome da je ona sedela za stolom i zurila u posetioce).

- Dan pre, Jay Z je došao >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << u moju kancelariju gde je dobio kompletnu prezentaciju i tada sam mu rekla da može da mi pomogne oko toga što radim. A onda me je u potpunosti iskoristio. To nije fer! Ovo ne može da se uporedi sa Lady Gagom, na primer. Ona je za mene uradila mnogo toga. Zbog njenog uticaja na društvenim mrežama, mnogo mladih se zainteresovalo da vidi šta ja to radim - kaže Marina.

Kada je njegov video objavljen, mnogi iz sveta umetnosti su rekli da je umetnost umrla.



Abramovićeva kaže da ne žali što je pristala da sarađuje sa reperom, ali da će je to iskustvo naterati da sledeći put razmisli dobro pre nego što pristane na tako nešto.

- Bila sam jako naivna. Sve mi je to bilo novo i nisam imala ideju da to može da se desi. Bilo je tako surovo, neverovatno! Na kraju to je bila jednosmerna transakcija. Nikada to neću ponoviti, to mogu da kažem. Nikada -  žali se umetnica.

Izvor: Mondo

Nastavak na Story...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.