Di-džej oslobođen optužbe za pljačku

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jun.2017, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Di-džej oslobođen optužbe za pljačku

Pokrajinski sud u Lincu oslobodio je srpskog di-džeja optužbi da je učestvovao u oružanoj pljački zlatare u Lincu. Srbin je od samog starta suđenja tvrdio da nema nikakve veze s pljačkom, a indicije, pre svega GPS podaci jednog rentakara, nisu bili dovoljni sudu za osuđujuću presudu.

Zlataru u centru Linca su 17. februara 2015. opljačkala dvojica muškaraca koji su loše govorili engleski. Na suđenju je rečeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da su se oni pretvarali da su kupci i tražili da vide vereničko prstenje, a zatim su iznenada izvukli oružje i naterali prodavca da otvori trezor, dok su vlasnika vezali za gelender. Nakon pljačke su pobegli vozilom nemačkih registracija, odnevši sa sobom plen vredan 570.000 evra.

Policija je ušla vozilu u trag, a preko njega su došli do Srbina (28) koji je bio nekažnjavan i koji je vozilo iznajmio u Srbiji. GPS podaci pokazali su da je vozač preko Mađarske ušao u Austriju, a onda proputovao pola Evrope i na kraju došao do Linca. Vozilo je nekoliko dana pre pljačke bilo voženo u Lincu, a potom i Beču, a za vreme pljačke korišćene su nemačke tablice koje su ukradene. Prema GPS podacima, vozilo je u vreme pljačke bilo parkirano u blizini zlatare, a nekoliko dana posle pljačke osumnjičeni je vozilo vratio rentakar agenciji.

Mirsad Musliju, advokat optuženog Srbina, ukazao je da na mestu pljačke nisu nađeni tragovi DNK njegovog klijenta, da pljačkaš ne može da se identifikuje na osnovu snimaka koje su napravile kamere za video-nadzor, a čak je i zlatar pred sudom rekao da Srbin nije bio jedan od dvojice pljačkaša! Zbog svega ovoga, sudija Lena Hepfl oslobodila srpskog di-džeja optužbi.

- Naravno da je sumnjivo sve što je optuženi rekao u svoju odbranu. Međutim, ne može se sa sigurnošću tvrditi da je on učestvovao u pljački ili da je imao neku ulogu u njoj - rekla je sudija Hepfl obrazlažući presudu.

Tužilac je odlučio da se trenutno uzdrži od izjašnjavanja na ovu presudu, čime ona još nije postala pravosnažna.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.