Izvor: Danas, 30.Jan.2015, 01:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 2.000 trkača na ulicama prestonice

Protokol o petogodišnjoj saradnji između Grada i preduzeća „Beogradski maraton“ potpisan je juče u Starom dvoru. Zaključivanju ugovora pristupili su gradonačelnik Siniša Mali i Aleksandar Saša Đorđević, predsednik „Beogradskog maratona“.

- Svi dosadašnji dogovori o saradnji sklapani su na godinu dana ili ih uopšte nije bilo. Grad će stajati iza organizacije maratona, velikog beogradskog brenda, narednih pet godina, koji će ove godine biti realizovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << po 28 put. Zajedno ćemo raditi na promociji Beograda i svega što predstavlja lepotu prestonice i zemlje - rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

On je istakao da se do sada prijavio rekordan broj takmičara, i da bi svi Beograđani i gosti trebalo na neki način da učestvuju u takvoj sportskoj manifestaciji koja će biti održana 18. aprila.

- Više od 2.000 trkača predstavljaće maraton, od čega njih 500 dolazi iz 36 zemalja sveta, što je veliki uspeh grada. Goste pozivam da bar istrče trku zadovoljstva dužine pet kilometara, jer će na taj način učestvovati u velikom srpskom sportskom događaju - kazao je Mali.

Aleksandar Đorđević, predsednik preduzeća „Beogradski maraton“, zahvalio se Gradu na svesrdnoj saradnji i naglasio koliko je ponosan što se nalazi na čelu takve velike sportske manifestacije.

- Organizovaće se teška trka i zadovoljstvo mi je što je potpisan ugovor, jer će značiti u prezentaciji našeg grada, kao prestonice koja je prepoznatljiva po šarmu i velikodušnosti - rekao je Đorđević i pozvao sve građane da 18. aprila izađu na ulice i učestvuju u događaju.

Po uzoru na velike svetske maratone, od 1. februara počeće sa radom Trkačko-rekreativni klub „Beogradski maraton“, koji će pomagati svim učesnicima u sprovođenju zdravstvenih pregleda i kontroli zdravstvenog stanja, organizovanju zajedničkih treninga, pojedinačnih i grupnih planova i programa trčanja, kao i u pružanju informacija o kalendaru takmičenja i organizovanju grupnih i pojedinačnih nastupa na trkama u Srbiji i drugim zemljama.

TRK “Beogradski maraton” pružaće usluge do održavanja 28. SuisseGas Beogradskog maratona 18. aprila, a od 1. maja počeće sa prijemom i registrovanjem stalnih članova.
Pogledaj vesti o: Dvor,   Saša Đorđević

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.