Teslin vremeplov u centru Novog Sada

Izvor: Prva.rs, 29.Maj.2016, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teslin vremeplov u centru Novog Sada

Na fasadi Vladičanskog dvora u Zmaj Jovinoj ulici na inovativan i kreativan način, putem spektakularne 4D projekcije, prikazana su najznačajnija dela i slike iz žživota Nikole Tesle.
Projektom "Teslin vremeplov" odaje se zahvalnost naššem velikom pronalazaču koji je bio i počasni građanin Novog Sada.

"Teslin vremeplov" kroz inspirativnu priču o Teslinom žživotu i izumiteljskom radu predstavlja neobičan spoj umetnosti i savremene tehnologije.
Audio-vizuelni >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << spektakl otkriva zanimljivosti iz žživota pronalazača koji je u velikoj meri uticao na kvalitet žživota i bez čijih naučnih otkrića današšnja tehnologija ne bi bila moguća, navodi se u saopštenju organizatora.

Dodatne projekcije „Teslinog vremeplova“ u Novom Sadu održžava se i večeras i u ponedeljak, od 21 do 23 časa, dok će u junu ovaj projekat nastaviti svoje putovanje u Niššu.
Autor ove sjajne mapirane projekcije je dr Dušan Jovović, koji je pokrenuo i umetnički multimedijalni projekat „Srpska srednjovekovna umetnost na Kosovu i Metohiji“, u okviru kog je na zgradi Starog dvora na drugačiji, savremen način sugrađanima približena srpska kulturna baština i neprocenjivo nacionalno blago sa područja Kosova i Metohije.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.