Stari dvor: Predstavljeni razvojni projekti Beograda

Izvor: Blic, 23.Maj.2015, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stari dvor: Predstavljeni razvojni projekti Beograda

Glavni gradski urbanista Milutin Folić predstavio razvojne projekte Beograda učesnicima Beogradske internacionalne nedelje arhitekture.

Folić je priredio sinoć prijem u Starom dvoru za nemačkog državnog sekretara za izgradnju i stanovanje Lutkea Daldurpa, kao i za učesnike desete Beogradske internacionalne nedelje arhitekture, koja se održava do 30. maja u Beogradu.

U okviru programa manifestacije održava se i međunarodna konferencija "Građani i građenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grada" u Dvorani kulturnog centra Beograda, koju je danas otvorio glavni urbanista.

On je izrazio uverenje da će rezultat konferencije biti predlog na koji način grad treba da ostvari komunikaciju sa građanima kad je reč o važnim projektima, kao i svemu onome što može da utiče na život građana.

- Ove teme su uvek aktuelne. Do sada smo imali nekoliko janih rasprava, poput one o budućem uređenju Trga Slavija, zatim o projektu "Beograd na vodi" i drugo. To je dobar način za rešavanje stvari - istakao je Folić.

Glavni urbanista je dodao da su ovakve manifestacije prilika da vidimo kako rade Berlin, Madrid, Beč.

Predstavljajući razvojne projekte našeg glavnog grada, Folić je izrazio očekivanje da će se na današnjoj raspravi naći i neki od beogradskih projekata, te da će nam učesnici manifestacije "dati korisne savete".

Organizatori desete Beogradske internacionalne nedelje arhitekture su Društvo arhitekata Beograda i Kulturni centar Beograda, a pokrovitelji Ministarstvo za kulturu i informisanje, Grad Beograd - Sekretarijat za kulturu, Sekretarijat za sport i omladinu i Inženjerska komora Srbije.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.