Skat se pohvalio Malom: Leteću Er Srbijom za NY

Izvor: B92, 28.Maj.2016, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skat se pohvalio Malom: Leteću Er Srbijom za NY

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je u Starom dvoru sa ambasadorom SAD Kajlom Skatom o privlačenju stranih investicija i o projektima Grada Beograda

Američki ambasador je rekao da se u Beogradu vidi dinamičan rast i razvoj, i pohvalio Grad što je sredio finansijsku situaciju i što sprovodi velike projekte.

Skat je primetio da je grad veoma proaktivan i da nastoji da privuče strane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << investitore, navodi se u saopstenju Službe za informisanje Grada Beograda.

Mali je istakao da su Gradu Beogradu veoma važne američke kompanije, i da zato Grad nastoji da pruži dobre uslove stranim investitorima.

On je rekao da je jedan od ciljeva čelnika grada povećanje zaposlenosti, a dolazak tih kompanija upravo to i omogućava.

U tom smislu je dobar primer američka kompanija NCR, koja u Beogradu zapošljava 1.500 ljudi, dodao je Mali.

Gradonačelnik je rekao da se u Beogradu sprovode veliki projekti po modelu javno - privatnog partnerstva (JPP), sa naglaskom na deponiju u Vinči i projekat prerade otpadnih voda. On je dodao da se svi projekti rade u saradnji sa najvažnijim svetskim finansijskim institucijama kao što su EBRD, IFC i KFN.

On je rekao i da postoje ozbiljni planovi ne samo za inftastrukturu, već i za socijalnu i zdravstvenu zaštitu, izgradnju obdaništa, za novi objekat Prihvatilišta za decu sa ulice, kao i rekonstrukciju Prihvatilišta za odrasla i stara lica.

Sagovornici su razgovarali i o prvom letu nacionalne avio - kompanije „Er Srbija" Beograd - Njujork, koji će se održati 23. juna, a kome će, kako je potvrđeno, prisustvovati i američki ambasador.

Mali i Skat su se složili da je veoma važno da se ispita slučaj rušenja nelegalnih objekata u Savamali i da je neophodno da nadležni organi reše taj slučaj.

Sastanku je prisustvovao i trgovinski ataše ambasade SAD Robert Dan.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.