Siniša Mali: Sve inspekcije na jednom mestu za veću efikasnost u radu

Izvor: Blic, 01.Dec.2015, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniša Mali: Sve inspekcije na jednom mestu za veću efikasnost u radu

U Starom dvoru danas je održana druga sednica Komisije za koordinaciju inspekcijskog nadzora nad poslovoma iz izvorne nadležnosti Grada Beograda. Sednici je predsedavao gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Na sednici je usvojen Akcioni plan komisije i formirano je pet stručnih timova za sprovođenje specifičnih ciljeva kako bi se uspešno realizovale aktivnosti svih inspekcija na teritoriji grada Beograda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Uspostavili smo punu koordinaciju rada pojedinih inspekcija, što je omogućilo veću efikasnost u njihovom radu. Po prvi put su sve inspekcije povezane. Sada imamo bolju kontrolu na terenu, a donošenjem Akcionog plana i njegovim sprovođenjem rad inspekcija će biti sve bolji. Posebna pažnja je usmerena na suzbijanje nelegalne gradnje i sive ekonomije, kao i na pomoć privrednim subjektima u boljem poslovanju - ocenio je gradonačelnik.

U rad stručnih timova unutar komisije uključeni su: Komunalna policija, Ministarstvo unutrašnjih poslova, "Beokom servis", javna komunalna preduzeća, gradske opštine, Privredna komora, Direkcija za elektronsku upravu, udruženja i druge organizacije čiji je rad povezan sa sistemom inspekcijskog nadzora u Beogradu, a gradonačelnik kaže da će to znatno doprineti sveopštoj informisanosti i većoj koordinaciji svih nadležnih aktera.

Na sednici je usvojen i Vodič za sve inspekcije Grada Beograda, koji će na jednom mestu obuhvatiti uputstva, predloge i smernice inspekcijama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.