Izvor: Nezavisne Novine, 20.Avg.2016, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNSD-ova "Banjaluka 2025": Prioritet sanacija Banskog dvora

BANJALUKA - Član Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Ljiljana Petrović Zečić izjavila je danas da je sanacija Kulturnog centra Banski dvor prioritet u izbornom programu ove političke partije "Banjaluka 2025".

"Banski dvor jeste nacionalni spomenik od najvećeg značaja za BiH, a posljednja velika sanacija ovog centra bila je 1972. godine. Planirano je da sanacija bude izvršena po svim standarima restauracije i >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << konzervacije", rekla je Zečićeva novinarima u Banjaluci, podsjetivši da su dijelovi ovog centra neupotrebljivi zbog dotrajalih instalacija i različitih oštećenja.

Ona je navela da bi, nakon sanacije Banskog dvora, trebalo da bude formiran muzej banovine, koji bi činio legat profesora Predraga Lazarevića i eksponati Muzeja Republike Srpske.

Zečićeva smatra da bi manifestacije kulture u Banjaluci trebalo da budu na višem nivou.

"Da bi se to postiglo trebalo bi da bude formiran umjetnički savjet i izrađena strategija razvoja kulture Banjaluke", dodala je ona.

U izbornom programu SNSD-a "Banjaluka 2025" jedan od prioriteta jeste i rekonstrukcija tvrđave Kastel.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.