Počinju 95. Šantićeve večeri u Mostaru

Izvor: Press, 22.Sep.2014, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinju 95. "Šantićeve večeri" u Mostaru

Tradicionalna kulturna manifestacija "Šantićeve večeri poezije", koja se ove jeseni u Mostaru održava 95. put, počinje danas i trajaće do 29. septembra, najavila su srpska prosvetno-kulturna društva "Prosvjeta" i "Gusle" iz Mostara.
Na svečanom otvaranju u atrijumu Vladičanskog dvora nastupiće članovi društva "Gusle", klape "Hrvoje" i ansambla "Mostarske kiše", a zatim će biti održano >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << veče posvećeno istaknutoj srpskoj glumici Svetlani Bojković.

Sutra će biti otvorena izložba "Jovan Dučić u diplomatiji", u saradnji sa Arhivom Jugoslavije i društvom "Prosvjeta" iz Gacka.

Sledi veče posvećeno pesnikinji Milici Jeftimijević Lilić, potpredsednici Udruženja književnika Srbije.
 


Na programu su i "Mlado poetsko veče" u saradnji sa Koledžom ujedinjenog svijeta u Mostaru, takođe u atrijumu Vladičanskog dvora, zatim poetsko-muzičko veče pod nazivom "Druga Šantićeva kuća" u Gradskoj galeriji u Nevesinju, u saradnji sa društvom "Prosvjeta" iz Nevesinja i na kraju "Veče savremene poezije" na Velikom stepeništu u starom gradu u Mostaru.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Počinju Šantićeve večeri u Mostaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2014

Tradicionalna kulturna manifestacija "Šantićeve večeri poezije", koja se ove jeseni u Mostaru održava 95. put, počinje danas i trajaće do 29. septembra, najavila su srpska prosvetno-kulturna društva "Prosvjeta" i "Gusle" iz Mostara...Na svečanom otvaranju u atrijumu Vladičanskog dvora nastupiće...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.