PONIŽEN I UVREĐEN: Nikolić prestolonasledniku zabranio da položi venac?!

Izvor: Kurir, 20.Dec.2014, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PONIŽEN I UVREĐEN: Nikolić prestolonasledniku zabranio da položi venac?!

Na Kraljevskom dvoru kažu da je princu Aleksandru dozvoljeno da tek pretposlednji položi venac, dok u Ministarstvu rada, u čijoj je nadležnosti obeležavanje svih ceremonija, kažu da je glavnu reč vodio protokol Predsedništva

BEOGRAD - Krunski savet princa Aleksandra Karađorđevića saopštio je da se država Srbija prema njemu ponela uvredljivo i protokolarno ga ponizila jer mu nije dozvolila da položi venac tokom svečanog obeležavanja stote godišnjice Kolubarske >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bitke.

Kako su naveli, prestolonaslednik nije dobio poziv već je ušao s patrijarhom Irinejom.

- S žaljenjem konstatujemo da država nije propustila priliku da demonstrira privrženost lošoj tradiciji titoističkog nasleđa, koja podrazumeva prećutkivanje uloge i značaja kralja Petra Prvog i prestolonaslednika, potonjeg kralja Aleksandra Prvog - piše u saopštenju Krunskog saveta.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.