ODBIJEN ZAHTEV KARAĐORĐEVIĆA: Beli dvor ostaje državi

Izvor: Kurir, 26.Sep.2014, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODBIJEN ZAHTEV KARAĐORĐEVIĆA: Beli dvor ostaje državi

BEOGRAD - Kompleks Belog dvora ne može biti predmet vraćanja imovine, pošto se radi o zakonom zaštićenom dobru nulte kategorije, ali će se Agencija za restituciju ipak formalno izjasniti o zahtevu Karađorđevića, pišu Novosti.

Direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić rekao je Novostima da Dvor, po zakonu, ne može biti predmet naturalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << restitucije, baš kao ni slike i druge umetnine od izuzetne važnosti koje se nalaze u njemu ili Narodnom muzeju.

List prenosi da kompletan zahtev 10 naslednika kralja Aleksandra, ipak, neće biti odbijen jer je porodica tražila svu imovinu koja je posle smrti kralja ostavinskim rešenjem podeljena između njegovih sinova Petra, Tomislava i Andreja.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beli dvor ostaje državi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2014

Kompleks Belog dvora ne može biti predmet vraćanja imovine, pošto se radi o zakonom zaštićenom dobru nulte kategorije, ali će se Agencija za restituciju ipak formalno izjasniti o zahtevu Karađorđevića, pišu Novosti...Direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić rekao je Novostima da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.