Nova kraljica u Belom dvoru u Beogradu FOTO, VIDEO

Izvor: Mondo, 25.Jun.2016, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova kraljica u Belom dvoru u Beogradu FOTO, VIDEO

... kraljica mode! Ona oblači Kejt Midlton, Mišel Obamu, Gvinet Paltrou, Kejt Blančet... Ona je uspešna i slavna, ona je - Beograđanka! Posle 13 godina imala je reviju u rodnom gradu, u Belom dvoru.

Na sebi je imala ciklama haljinu i crne sandale, crveni karmin i ravnu crvenkastu kosu. Imala je i osmeh, mada uzdržan. Tako se publici nakon revije u Beogradu u Belom dvoru, poklonila Roksanda Ilinčić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU:

Ne zante ko je ona? Onda nemojte sebe nazivati ljubiteljem mode, poznavaocem trendova.

Nemojte ni da čitate ovaj tekst dalje, jer nam nije namera da vas sada upoznamo sa likom i delom modne dizajnerke koja je u svojim tridesetim godinama postigla ono o čemu sanjaju njene mnogo starije kolege.

Živi i radi i Londonu, priznata je u elitnim modnim krugovima, dobija nagrade za svoj rad, među kojima i onu za modnog dizjanera čiji modeli su najzastupljeniji na crvenom tepihu, oblači Kejt Midlton, Mišel Obamu, Tildu Svinton, Gvinet Paltrou, Kejt Blančet...

Naša, a svetska - Roksanda, dizajnerka godinaKejt Midlton šeta haljine naše modne dizajnerkeOna je omiljeni dizajener poznatih ličnosti

Pre 13 godina...

Roksanda Ilinčić se 1999. preselila u Veliku Britaniju, nakon što je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. U Londonu je magistrirala modni dizajn na prestižnom koledžu Central Saint Martins. Bavila se manekenstvom, želela je da bude balerina, ali je nakon odgledane predstave u pozorištu, još dok je bila devojčica, shvatila da da će se sigurno baviti dizajnom garderobe.

Ovo je tekst za one koji znaju koliko je veliki njen uspeh, za one koji se uveliko ponose našom Roksandom Ilinčić, za one koji žele da saznaju kakva je uživo, u rodnom gradu, okružena prijateljima.

Ona je prava dama, ljubazna, uzdržana, strpljiva, lepa.

"Uzbuđena sam večeras, naravno", rekla nam je nakon revije u Belom dvoru u Beogradu, u petak uveče.

"Poslednji put sam u Srbiji imala reviju pre 13 godina, na Beogradskoj nedelji mode, i sada opet, kako ne bih bila uzbuđena", kaže Roksanda i pokušava da mi odgovori na sledeće pitanje, ali je stalno prekidaju poznanici, kolege sa fakuleteta, prijatelji... svi koji bi da joj se jave, slikaju se s njom, čestitaju joj. I Roksanda za sve ima strpeljenje, a meni se izvinjava što stalno prekidamo razgovor.

Nije lako biti slavan, shvatila sam. Ali, sve se lakše podnosi kad te podržava porodica, a u slučaju Roksande Ilinčić, to je očigledno. Njen suprug , biznismen Filip Buena de Meskuita je sve vreme uz nju, takođe nasmejan i vidno ponosan, kao i zvezda večeri - Efimija, petogodišnja devojčica koja se ne odvaja od svoje mame Roksande.

Foto: Mondo/ Dragana Todorović

Da li vam asistira i dok dizajnirate garderobu?

"Kako da ne! Naročito kada treba da pozira za fotografije, u tome je najbolja", kaže Roksanda dok joj se mala Efimija vrpolji u krilu i ne haje za maminu ciklama haljinu i da li će je izgužavti, isflekati...

Ne haje ni Roksanda, očigledno joj je od "krpice" bitnije da njena ćerka bude uz nju.

Posle 13 godina...

Poslednji put je reviju u Beogradu imala 2003, a sada je u Belom dvoru prikazala kolekciju inspirisana filmom "Noćni portir", i radom fotografkinje Debore Lu Turbevil. Svila, krzno, antilop koža, raskošne toalete... sve što je prikazala na Nedelji mode u Londonu. Međutim, nije Roksanda došla samo zbog toga. Došla je da podrži humanitarni rad Fondacije princeze Katarine Karađorđević, kao i da uveliča proslavu obeležavanja 25. godina Modne agencije Klik, osnivača Beogradske nedelje mode.

Da li je porodica ključ uspeha?

"To je oslonac koji je najvažniji."

Rekli ste jednom prilikom da ne dizajnirate garderobu za poznate i slavne, već za snažne žene. Šta je to što ženu čini snažnom?

"Sloboda u razmišljanju, nezavisnost, ali i način na koji komunicira sa drugima putem svoje garderobe. Takođe i ženstvenost, nota romantičnosti, njen stil... mislim da sve to ženu čini snažnom."

Koliko je novac presudan za dobar stil?

"Novac uopšte nema uticaja na stil. Sa stilom se rađate, to je ono što nosite u sebi, ali i nešto što tokom života možete da usavršite."

Na koju osobinu ili životno postignuće svoje ćerke biste bili naročito ponosni kada ona poraste?

"Volela bih da se bavi onim što sama odabere i da u tome bude uporna, kao što sam ja bila u svom poslu jer bez upornosti nema uspeha."

Sigurni smo da će tako biti jer mala Efimija baš bila uporna da ostane uz svoju mamu dok daje intervju za MONDO.

Imala sam milion pitanja za Roksandu, ali su me kikice njene ćerke zaustavile - njoj više treba mama nego što meni trebaju odgovori o tome kako je to sarađivati sa slavnim i bogatim ženama, šta je inspiriše, da li postoji ličnost koju bi baš volela da buče...

Umesto odgovora zadovoljićemo se maminim radom, njenim uspehom, slavom... dovoljno da budemo ponosni na "curu iz kraja".

Bravo Roksanda i hvala ti.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Nova kraljica u Belom dvoru u Beogradu FOTO, VIDEO

Izvor: Mondo, 25.Jun.2016

.. kraljica mode! Ona oblači Kejt Midlton, Mišel Obamu, Gvinet Paltrou, Kejt Blančet.. Ona je uspešna i slavna, ona je - Beograđanka! Posle 13 godina imala je reviju u rodnom gradu...Na sebi je imala ciklama haljinu i crne sandale, crveni karmin i ravnu crvenkastu kosu. Imala je i osmeh, mada uzdržan....

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.