Mali: Civilna zaštita je važan faktor stabilnosti i bezbednosti Beograda

Izvor: Blic, 27.Feb.2015, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Civilna zaštita je važan faktor stabilnosti i bezbednosti Beograda

U Starom dvoru danas je održana svečana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije, kojoj je predsedavao gradonačelnik Beograda i komandant štaba Siniša Mali.

Gradonačelnik je podsetio da je pre svečane održana radna sednica, na kojoj je usvojen Izveštaj o radu za 2014. godinu.

- Naravno, naglasak u tom izveštaju bio je vezan za prošlogodišnje poplave koje su se desile u Beogradu, kao i za olujne vetrove koji su naneli štetu u opštini Lazarevac. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nakon toga definisali smo i usvojili Plan rada za ovu godinu, a ono što je najznačajnije, definisali smo i usvojili Plan o imenovanju 12 stručnih timova koji će se baviti raznim elementarnim nepogodama i nesrećama na teritoriji grada. Na sledećoj sednici štaba usvojićemo i imenovati sve timove, čime ćemo se operativnije i efikasnije baviti pojedinim problemima koji mogu da se dogode na teritoriji grada - rekao je Siniša Mali.

Obnovićemo sirene

na teritoriji Beograda

- U sledećih desetak dana objaviće se javna nabavka za studiju akustičnosti. Ona će utvrditi način na koji sirene na teritoriji grada rade i koliko treba da ih imamo, kako bismo na kraju godine potpuno obnovili taj sistem na celoj teritoriji grada - rekao je Mali.

Kao neposredan povod za današnju sednicu gradonačelnik Beograda je označio prvi mart, Međunarodni dan civilne zaštite.

- Posle dugo vremena i mi smo počeli da obeležavamo ovaj datum. Civilna zaštita je važan faktor stabilnosti i bezbednosti građana i sistem koji može mnogo da pomogne tokom elementarnih nepogoda i u drugim situacijama koje mogu predstavljati pretnju za grad Beograd. Već smo pokrenuli aktivnosti koje su usmerene ka tome da se oživi sektor civilne zaštite na teritoriji grada i radićemo i dalje intenzivno na tome - kazao je Mali zahvalivši svima koji su učestvovali tokom protekle godine u radu štaba, kao i Sektoru za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije, sa kojim je, prema njegovim rečima, ostvarena vrlo bliska saradnja i koji je zajedno sa Gradom Beogradom činio jedinstveni tim.

Na sednici su održane prezentacije koje su održali Branko Stanić, šef Odseka za planiranje mera odeljenja za civilnu zaštitu, Mile Jovičić, komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd, a članovima štaba obratio se i Dragan Vićević, zamenik načelnika Uprave za vanredne situacije Grada Beograda, koji je zahvalio svima koji su pomogli u otklanjanju posledica prošlogodišnjih poplava.

Na sednici su uručene zahvalnice najzaslužnijim institucijama koje su dale doprinos tokom prošlogodišnjih elementarnih nepogoda.

Sednici su prisustvovali Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika, članovi Gradskog veća i članovi Gradskog štaba.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali: Civilna zaštita - važan faktor stabilnosti

Izvor: Studio B, 27.Feb.2015

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je formiranje 12 specijalizovanih jedinica civilne zaštite...Povodom obeležavanja 1. marta, Međunarodnog dana civilne zaštite, svečanom delu sednice Gradskog štaba za vanredne situacije, prisustvovali su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova,...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.