FOTO: Spektakularne 4D projekcije na Vladičanskom dvoru u čast Nikole Tesle

Izvor: Radio 021, 29.Maj.2016, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Spektakularne 4D projekcije na Vladičanskom dvoru u čast Nikole Tesle

Umetnički projekat "Teslin karavan" sinoć je posetio Novi Sad povodom obeležavanja 160 godina od rođenja slavnog naučnika.

"Kompanija Telekom Srbija je projektom "Teslin vremeplov želela da oda zahvalnost našem velikom pronalazaču koji je bio i počasni građanin Novog Sada. Jedinstveni multimedijalni događaj "Teslin vremeplov" predstavlja idealnu priliku da se podsetimo mnogobrojnih dela koja nam je nesebično ostavio u nasleđe, pogotovo u oblasti savremenih komunikacija", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izjavila je direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija Marija Bošković.

"Teslin vremeplov" kroz inspirativnu priču o Teslinom životu i izumiteljskom radu predstavlja neobičan spoj umetnosti i savremene tehnologije. Audio-vizuelni spektakl, otkriva zanimljivosti iz života pronalazača koji je u velikoj meri uticao na kvalitet života i bez čijih naučnih otkrića današnja tehnologija ne bi bila moguća.

Dodatne projekcije "Teslinog vremeplova" u Novom Sadu održaće se u nedelju i ponedeljak, 29. i 30. maja, od 21 do 23 časa, dok će u junu ovaj projekat nastaviti svoje putovanje u Nišu.

Kako je sve izgledalo u subotu uveče u Novom Sadu, možete pogledati na fotografijama Božice Mihajlović.

Autor: 021/Foto: Božica Mihajlović
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.