Banatski dvor pun do kraja, gasa ima za sve

Izvor: Vesti-online.com, 09.Avg.2014, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banatski dvor pun do kraja, gasa ima za sve

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da je dobra vest za sve građane da je skladište Banatski dvor u potpunosti napunjeno gasom, jer će to obezbediti potrebne količine gasa i za građane i za sve prioritetne potrošače.

Banatski dvor ima dovoljne količine gasa

 

Ministar je u pisanoj izjavi agenciji Beta naveo da se u Banatskom dvoru trenutno nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 450 miliona metara kubnih gasa, što je maksimum tog skladišta.

 

"To je od izuzetnog značaja za stabilnost našeg energetskog sistema i predstavlja garanciju da će Srbijagas biti u mogućnosti da obezbedi potrebne količine gasa za građane i sve prioritetne potrošače", naveo je Antić.

 

Ministarstvo rudarstva i energetike i Vlada Srbije prate situaciju koja se odnosi na tranzit gasa kroz Ukrajinu, i prema Antićevim rečima, spremaju više scenarija kako bi se eventualno obezbedile nedostajuće količine gasa.

 

"Svaki od tih scenarija se usaglašava sa Srbijagasom, Naftnom industrijom Srbije, Elektroprivredom Srbije i Udruženjem toplana kako bi se obezbedila puna koordinacija svih energetskih komapanija, energetska sigurnost i stabilnost snabdevanja građana svim energentima", kazao je Antić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.