Zbog latinice pocepao gradsku odluku

Izvor: Vesti-online.com, 23.Feb.2015, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog latinice pocepao gradsku odluku

Odbornik Dveri u Skupštini grada Čačka Aco Đenadić pocepao je za skupštinskom govornicom papir na kojem je bio ispisan predlog skupštinske odluke o poveravanju direktnih prenosa gradskog parlamenta konzorcijumu lokalnih televizija Galaksija 32 i Telemark zbog toga što je bio napisan latinicom. On je zbog toga kritikovao i pomenute televizije.

- Predlog je trebalo odbiti kao aljkav, a da je Skupština grada Čačka ozbiljna, onda bi tražila da se dokument popuni ćirilicom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kako dolikuje - istakao je Đenadić nakon čega je pred svima pocepao predlog ispisan latinicom.

Pošto je Đenadić latinicu poistovetio sa ustaškim pismom, niko od zastupnika vlasti i opozicije nije reagovao, a sekretar Skupštine grada Ljubodrag Petković je naglasio da će ugovor sa pomenutim televizijama biti napisan ćirilicom.

Inače, Aco Đenadić je široj javnosti poznat po slučaju od pre nekoliko godina kada je odbio da plati novčanu kaznu zbog načinjenog saobraćajnog prekršaja jer je prijava takođe bila ispisana latinicom.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.