Subotički: Zaprepašćenje zbog nasilničkog ponašanja Obradovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2017, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotički: Zaprepašćenje zbog nasilničkog ponašanja Obradovića

Predsednica Opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički saopštila je da je zaprepašćena nasilničkim ponašanjem lidera Dveri Boška Obradovića koji je u tom mestu danas održao politički skup i sa svojim pristalicama upao u opštinske prostorije.

"Zaprepašćena sam i zgrožena današnjim nasilnim upadom gospodina Boška Obradovića i njegovih pristalica iz Dveri u moj kabinet, kao i njegovim verbalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << napadom na dve žene koje su se u tom trenutku zatekle u mom kabinetu. Takvo nasilničko ponašanje ni slučajno nisam očekivala od čoveka koji se kandiduje za predsednika Srbije", istakla je Kovačević Subotički.

Kako je istakla, ni ona lično, niti bilo ko od rukovodstva opštine Pećinci, ni na koji način nisu dali povoda za ovakvo ponašanje, jer ni na koji način nisu ometali politički Obradovićev miting.

"Takođe, službenici naše opštine su gospodinu Obradoviću ljubazno ponudili da zahteve, koje je nakon mitinga hteo da uputi meni, zbog moje odsutnosti preda na pisarnici Opštine ili mojoj sekretarici, tako da nije bilo nikakve potrebe za nasilnim zaposedanjem mog kabineta", napominje se u saopštenju predsednice opštine.

Kovačević Subotički je ponovo naglasila da su optužbe koje je Obradović izrekao na njen račun - da je iz političkih razloga vršila pritisak da Dragana Milićević bude otpuštena iz Centra za socijalni rad - apsolutno netačne, jer Milićevićeva nikada nije bila zaposlena u Centru, već je po Ugovoru o delu bila angažovana na projektu pomoći u kući za stara lica, a jedini razlog zbog kojeg je Centar za socijalni rad morao da se odrekne njenih usluga je smanjenje sredstava kojima se finansira ovaj projekat.

"Opština Pećinci niti je zaposlila, niti je otpustila gospođu Milićević, a prilikom zapošljavanja se nikada nije rukovodila stranačkom pripadnošću. Dok gospodin Obradović nije počeo da je koristi u svojoj predizbornoj kampanji nismo ni znali političko opredeljenje gospođe Milićević, jer ono nije imalo nikakvog značaja ni za njeno angažovanje, ni za prekid njenog angažmana", dodaje se u saopštenju.

Jedini koji u pećinačkoj opštini želi da kadrira po osnovu stranačke pripadnosti, kako se danas pokazalo i uz primenu sile, je upravo gospodin Obradović, na šta nema nikakvo pravo, jer ga građani naše opštine nisu izabrali da rukovodi pećinačkom lokalnom samoupravom, naglasila je predsednica opštine.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.