Skupština Srbije: Novčano kažnjeno šest opozicionih poslanika

Izvor: Blic, 29.Maj.2017, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Srbije: Novčano kažnjeno šest opozicionih poslanika

Administrativni odbor Skupštine Srbije danas je izrekao novčane kazne za šestoro poslanika opozicije zbog opomena koje su dobili na sednicama parlamenta.

Sa deset odsto poslaničke plate, odnosno sa oko 6.800 dinara kažnjeni su poslanici Demokratske stranke (DS) Maja Videnović, Balša Božović i Radoslav Milojičić Kena, dok su samostalna poslanica Marinika Tepić i poslanik Dveri Srdjan Nogo kažnjeni sa smanjenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 40 odsto plate, odnosno sa oko 27.300 dinara.

Kažnjavanju poslanika usprotivila se poslanica Dosta je bilo Branka Stamenković uz ocenu da opomene poslanicima izriču predsednica parlamenta Maja Gojković ili potpredsednik Veroljub Arsić, "sasvim proizvoljno i u zavisnosti kako su kog dana raspoloženi".

Ona je pozvala članove Administrativnog odbora da glasaju protiv novčanog kažnjavanja poslanika uz ocenu da bi time poslali poruku da "predsedavajući parlamenta ne mogu da rade šta hoće" i da ne mogu da primenjuju dvostruke aršine tolerišući nastup vladajuće većine, ali ne i opozicije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZBOG OPOMENA NA SEDNICIMA PARLAMENTA: Novčano kažnjeno 6 opozicionih poslanika

Izvor: Kurir, 29.Maj.2017

...Sa deset odsto poslaničke plate, odnosno sa oko 6800 dinara kažnjeni su poslanici Demokratske stranke (DS) Maja Videnović, Balša Božović i Radoslav Milojičić Kena, dok su samostalna poslanica Marinika Tepić i poslanik Dveri Srđan Nogo kažnjeni sa smanjenjem 40 odsto plate, odnosno sa oko...

Nastavak na Kurir...

Skupština: Novčane kazne za šest opozicionih poslanika

Izvor: OkRadio.rs, 29.Maj.2017

Administrativni odbor Skupštine Srbije u ponedeljak je izrekao novčane kazne za šestoro poslanika opozicije zbog opomena koje su dobili na sednicama parlamenta. Sa deset odsto poslaničke plate, odnosno sa oko 6.800 dinara kažnjeni su poslanici Demokratske stranke Maja Videnović, Balša Božović...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.