Pokret Dveri organizovao akciju podrške poseti Putina Beogradu

Izvor: Vostok.rs, 14.Okt.2014, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokret Dveri organizovao akciju podrške poseti Putina Beogradu

14.10.2014. -

Aktivisti srpskog pokreta Dveri su održali akciju podrške poseti predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Beogradu, prenosi dopisnik RIA Novosti.

Ruski predsednik će posetiti Beograd 16. oktobra i prisustvovati proslavi 70. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, razgovarati sa predsednikom i premijerom Srbije o političkoj i ekonomskoj saradnji.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << mitingu ispred zdanja ruske ambasade u Beogradu se okupilo nekoliko desetina ljudi sa zastavama i transparentima na kojima na ruskom jeziku piše „Srbija – Rusija, ne treba nam EU“.

“Poseta Putina Srbiji ima svoj simbolički, istorijski i geopolitički značaj. Dolazak Putina nas podseća na to da mi u Srbiji ne pripadamo samo priči o Evropskoj uniji, već i mnogo ozbiljnijoj slovenskoj i pravoslavnoj civilizaciji. Tu civilizaciju sada pokušavaju da potisnu zapadne snage, ali poseta Putina će nas podsetiti na to gde zaista pripadaju Srbi“, izjavio je lider pokreta Dveri Vladan Glišić. On je takođe pozvao sunarodnike da prisustvuju vojnoj paradi u Beogradu 16. oktobra na kojoj će biti Putin i da zajednički podrže rusku politiku i „promenu geopolitičke situacije u tom delu Evrope u kom je civilizacija neoliberalne, globalističke ekonomije dovela do ekonomske krize, a sada nas gura u novi svetski rat“.

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Aleksey Nikolskyi    
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.