PODELIO IH VUČIĆEV POZIV Dveri hoće na razgovor sa mandatarom, DSS neće

Izvor: Blic, 25.Maj.2016, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PODELIO IH VUČIĆEV POZIV Dveri hoće na razgovor sa mandatarom, DSS neće

DSS i Dveri, iako članice koalicije, podelile su se po pitanju najavljenog poziva mandatara za sastav nove vlade Aleksandra Vučića za razgovore o budućnosti Srbije - Boško Obradović hoće, a Rašković Ivić se neće odazvati.

- Nismo ista stranka, imamo pravo na različito mišljenje i stavove - kažžu oni za Tanjug i odbacuju mogućnost raskola u koaliciji.

Vučić: Sve zovem na razgovore, i Dačića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali ne znači da će svi biti u novoj borbenoj vladi

Rašković Ivić smatra da nema o čemu da razgovara, jer, navodi, nemaju šta da kažu mandataru.

Rašković Ivić: Paraleleni svetovi

Kako je objasnila, politike SNS i DSS su toliko različite da su to pararelni svetovi, pa ne zna o čemu bi mogli da razgovaraju.

Obradović ističe da ne vidi ništa sporno u različitim odgovorima na poziv koji je Vučić najavio na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

- Nema nikakvog raskola sa DSS, jer su naše političke organizacije, kao i poslanički klubovi u Narodnoj skupštini, samostalni i svako za sebe odlučuje kako će se postaviti u određenim političkim situacijama - rekao je Obradović.

Obradović je današnji "Alo!" dodaje da nije razumeo da li mandatar za sastav nove vlade planira da na konsultacije pozove sve šefove poslaničkih grupa ili samo one koji su mu bliski po stavovima i koje vidi kao potencijalne koalicione partnere.

Obradović: Imamo i mi "deset tačaka"

- Ako dobijemo poziv za razgovor odazvaćemo se, kao što smo to učinili i kada nas je pozvao predsednik Srbije Tomislav Nikolić, iako su nam politički pogledi drugačiji, a često i potpuno sukobljeni. Smatramo da je za budućnost Srbije dijalog između različitih političkih programa veoma koristan - navodi Obradović.

Kaže i da Dveri imaju svojih deset tačaka na kojima bi trebalo formirati buduću vladu, koje bi rado "suprostavili" Vučićevim.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Boško Obradović: Imamo šta da kažemo Vučiću

Izvor: Beta, 25.Maj.2016

Ako dobijemo poziv za razgovor od mandatara za sastav nove Vlade  odazvaćemo se, kao što smo to učinili i kada nas je pozvao predsednik Srbije Tomislav Nikolić, iako su nam politički pogledi drugačiji, a često i potpuno sukobljeni. Smatramo da je za budućnost Srbije dijalog između nosilaca...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.