Obradoviću opomene zbog izdajnika, Brnabić mu odgovorila

Izvor: N1 televizija, 28.Jun.2017, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradoviću opomene zbog "izdajnika", Brnabić mu odgovorila

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović rekao je u Skupštini Srbije da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiču bilo bitno da ceo svet prenese da su Srbi za premijera po prvi put dobili ženu, Hrvaticu i lezbejku, a tokom izlaganja je Vučića, Ivicu Dačića, Tomislava Nikolića i Aleksandra Vulina nazvao izdajnicima.

Boško Obradović je rekao da nema ništa protiv žena na čelu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << države i da žene nisu te koje su izdale zemlju i Kosovo i Metohiju već da su to učinili Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vulin. Njega je prekinula predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ističući da neće dozvoliti da tako priča o onima koji vode državu.

"Neću dozvoliti da vređate i da nazivate bilo kog političara izdajnikom. Najmanje ću dozvoliti kvalifikaciju da je neko izdajnik i da je priznao Kosovo, jer u Srbiji niko nije priznao Kosovo", rekla je Gojković.

Ona je istakla da to što Obradović iznosi nije politički stav već bezobrazluk.

"Unapred vam kažem, ako u tom tonu želite da govorite možete da se žalite svim međunarodni faktorima ja ću vas kazniti zato što iznosite monstruozne kvalifikacije za ljude koji vode našu državu", rekla je.

Lider Dveri nastavio je svoje izlaganje i rekao da Brnabić nije u vladu došla da zastupa interese žena i da radi na njihovom jačanju, navodeći kao primer njen ekspoze u kojem, kako kaže, nije bilo ni reči o ženama koje ostaju bez posla jer žele da budu majke, a nije govorila ni o ženskom preduzetništvu ni životu žena na selu, već da je došla da radi u nečijem drugom interesu.

On je kazao i da je Brnabić radila u američkim firmama i upitao da li je to možda preporučilo za mandatarku i da li će raditi u njihovom ineteresu i kao predsednica Vlade.

Obradović je rekao da Dveri neće glasati za izbor vlade koja je "politički frankenštajn, vrhunac DOS-a i sve samo ne srpska vlada".

Pošto je Obradović završio izlaganje predsednica Skupštine mu je izrekla dve opomene.

Brnabić je odgovorila Obradoviću na kritike o Kosovu i Metohiji. Na pitanje zašto nije formirano ministarstvo za Kosovo i Metohiju rekla je da je to neupitno jer je Kosovo sastavni deo Srbije i da to piše i u Ustavu Srbije.

Ona je kazala i da je dok je studirala u Velikoj Britaniji radila u Srpskom informativnom centru i to za vreme bombardovanja Srbije 1999. godine, i da joj je to bio najteži momenat u životu jer nije tada bila u svojoj zemlji. Brnabić je kazala i da je taj info centar bio u crkvi te upitala Obradovića da li je, po njemu, SPC strani tajni agent.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.