Obradović proziva Vučića, gradonačelnik Čačka odgovara

Izvor: RTS, 26.Feb.2017, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović proziva Vučića, gradonačelnik Čačka odgovara

Lider Dveri Boško Obradović protestovao je zbog zatvaranja više lokala u Čačku na osnovu inspekcijskih nalaza. Gradonačelnik Milun Todorović je oštro odgovorio da bi Obradović izgleda hteo da se bavi onim čime se u svakoj pravnoj državi bave nadležni organi, te da su mu građani pre samo osam meseci rekli šta misle o njegovoj politici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Boško Obradović je, kako su saopštile Dveri, povodom zatvaranja 10 čačanskih restorana, kafana i drugih lokala, zapitao da li nadležne poreske, tržišne sanitarne i druge inspekcije kontrolišu i rad stranih banaka i firmi u Srbiji i da li su u još nekom gradu u Srbiji zatvorili najveće restorane, kafane i kafiće.
Obradović pita zašto se tim povodom nisu oglasili gradonačelnik Čačka i ostali gradski funkcioneri.
Takođe, "prozvao" je premijera Aleksandra Vučića da, ako mu smeta Čačak uhapsi njega, a Čačak ostavi na miru.
Gradonačelnik Čačka u reagovanju dostavljenom Tanjugu primećuje da je Obradović izgleda zaboravio da su mu građani Čačka, a ne vlada i premijer, na prethodnim lokalnim izborima pokazali šta misle o njemu i njegovoj "bandidskoj" politici i gde mu je mesto.
Todorović ističe da se Čačak uz podršku vlade i premijera otvorio prema privrednicima i da je vlada štaviše obezbedila 200 miliona dinara za otvaranje privredne zone u tom gradu za investitore i privrednike.
"Čačak nije i neće biti isto mesto kao pre osam meseci", ističe Todorović.
Prema njegovim rečima, Obradovićeva politika i napadi na vladu i premijera pokazuju njegovo ozbiljno nerazumevanje realnosti.
Obradović bi izgleda, kaže gradonačelnik, da se bavi svim istražnim radnjama i inspekcijskim poslovima, hapšenjima i otvaranjima i zatvaranjem lokala, svim onim čime se ni u jednoj pravnoj državi ne bave pojedinci i kandidati, nego nadležni organi, zaključio je Todorović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.