Obradović: Penzionerima da se vrati oteto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2016, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Penzionerima da se vrati oteto

Poslanička grupa Dveri predala je danas Skupštini Srbije dva zakonska predloga kojima je zatražila da se ukine zakon o smanjenju penzija, da se penzionerima nadoknadi ono što im je "oteto" u prethodne dve godine, da se penzije usklade s troškovima života i da se reformiše PIO fond.

Šef poslaničke grupe Boško Obradović rekao je novinarima da Dveri traže ukidanje Zakona o privremenom uređenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << načina isplata penzija kako bi se ispravila "ogromna nepravda" prema najstarijim sugrađanima o koje se, kako kaže, ogrešila vlast antiustavnim udarom na njihovo pravo na penziju.

Obradović je dodao da smanjenje penzija traje više od dve godine, da su time penzioneri diskriminisani u odnosu na ostale kategorije stanovnika, te da se prema njima postupa nehumano.

Navodeći da su zakonske predloge usaglasili sa udruženjima sindikata penzionera i vojnih penzionera, Obradović je rekao da se Dveri zalažu da se penzionerima nadoknadi ono što im je vlast "otela" u prethodne dve godine i to sa zateznom kamatom.

Dveri predlažu, kako je rekao Obradović, da u UO PIO fonda po pet predstavnika imaju zaposleni i penzioneri, navodeći da je UO tog fonda sa 27 smanjen na sedam članova, od kojih Vlada Srbije postavlja četiri čime sebi omogućava većinsko upravljanje.
Pogledaj vesti o: Dveri,   Isplata penzije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.