Obradović: Možda podrže mene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2017, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Možda podrže mene

Bez obzira na to što postoji moja spremnost da se povučem sa predsedničke kandidature,ako to ima neki veći, opšti interes za državu Srbiju, zašto bismo se odricali kandidature za račun neke politike koja je ista kao Vučićeva, izjavio je za Sputnik predsednik pokreta Dveri Boško Obradović.

Obradović je najavio da će na izborima nastupiti pod sloganom "Ko sme, taj i može", a tu rečenicu Živojina Mišića izabrao je jer veruje da su Dveri svojim skupštinskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nastupom pokazale da smeju i umeju da se suprotstave naprednjačkoj vlasti.

Ja ne vidim, recimo, u kandidaturama Saše Jankovića ili Vuka Jeremića u čemu se oni razlikuju u spoljnoj politici od Aleksandra Vučića. Jesu li oni za nastavak evropskih integracija? Jesu. Šta je tu novo i različito? Oni su opozicioni kandidati, rekao je Obradović.

Ja pozdravljam njihovu kandidaturu iz tog ugla i nemam nikakav problem da izađem u tu vrstu konkurencije, ali kako je moguće imati zajedničkog kandidata oko različitih politika, upitao je on.

Mislim, ističe Obradović, da sam dužan ovu predsedničku kandidaturu onom evroskeptičnom delu Srbije.

Više od 40 odsto građana Srbije je veoma kritično prema putu Srbije u EU, veoma su neraspoloženi prema ucenama iz Brisela, veoma su na tragu onog što se dešava širom Evrope, a to je talas evrorealizma koji jasno kaže — nećemo više da trpimo diktate iz Brisela, poručio je Obradović.

Obradović je rekao da želi da "istrči pošteno, muški" predsedničku trku.

Želim da Srbija čuje i jednu drugačiju politiku u odnosu na to što je mogla da sluša poslednjih 26 godina, a onda da vidimo ko ulazi u drugi krug, rekao je on.

Možda će oni biti u prilici da se izjašnjavaju da li će mene podržati u drugom krugu predsedničkih izbora protiv kandidata Srpske napredne stranke, istakao je Obradović.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Obradović: Dužan sam kandidaturu evroskeptičnom delu Srbije

Izvor: N1 televizija, 19.Jan.2017

Bez obzira na to što postoji moja spremnost da se povučem sa predsedničke kandidature,ako to ima neki veći, opšti interes za državu Srbiju, zašto bismo se odricali kandidature za račun neke politike koja je ista kao Vučićeva, izjavio je za Sputnik predsednik pokreta Dveri Boško Obradović...Obradović...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.