Neviđeno do sada: RIK oborio listu DSS-Dveri na 4,99, fali 1 glas za cenzus

Izvor: JuznaSrbija.info, 29.Apr.2016, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neviđeno do sada: RIK oborio listu DSS-Dveri na 4,99, fali 1 glas za cenzus

Nakon višednevnog izbornog inžinjeringa, i nakon što je RIK tokom prošle večeri dodatno anulirao rezultate izbora na četiri biračka mesta u Nišu i na jednom u Zvezdari, dok je „verifikovao“ razne krađe i falsifikovane zapisnike u Preševu, Tutinu, Knjaževcu, Bujanovcu, i po zatvorima, koalicija DSS-Dveri je oborena na 4,99 %, piše NSPM.

Izbori se ponavljaju na 15 biračkih mesta.

RIK od ponedeljka nije hteo da saopšti rezultate izbora, iako >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << je za prvih 12 sati obrađeno 98% biračkog tela. Vrh RIK-a je, zajedno sa Aleksandrom Vučićem, radio na tome kako da obori koaliciju DSS-Dveri, i to su učinili poništavanjem glasanja ili ponavljanjem izbora na biračkim mestima na kojima je ova koalicija zabeležila odličan rezultat, dok su rezultati gde je koalicija prošla loše verifikovani bez obzira na sve krađe i nepravilnosti.

Na osnovu 99,82 odsto obrađenih biračkih mesta na parlamentarnim izborima RIK je objavio da je koalicija oko SNS-a osvojila 48,24 odsto glasova, koalicija SPS-JS 10,96, SRS 8,11, DS 6,03, Dosta je bilo 6,03, kaoalicija SDS-LDP-LSV 5,02 i koalicija DSS-Dveri 4,99 odsto

SVM je osvojio 1,50 odsto glasova, lista Muamera Zukorlića 0,86 odsto, SDA Sandžaka 0,80 odsto, Ruska stranka 0,36 odsto, Partija za demokratsko delovanje 0,43 odsto.

Prema rezultatima RIK-a, računajući sve izborne krađe koje su verifikovali, uključujući i masovnu krađu na Kosovu, lista DSS-Dveri osvojila je 188.534 glasa, dok je za cenus bilo potrebno 188.535 glasova.

RIK je saopštio da je ukupna izlaznost bila 56,26 odsto. Obrađeni su rezultati sa 99,82 odsto ukupnih biračkih mesta, na kojima je glasalo 99,45 odsto biračkog tela.

Izbori će 4. maja biti ponovljeni na 15 biračkih mesta.

RIK je nezakonito radio, s obzirom da je sebi dao pravo da prepravlja zapisnike biračkih odbora, po svom nahođenju, što ceo izborni proces čini neregularnim, izjavila je član RIK-a iz Srpsko-ruskog pokreta.

„Naprednjaci u RIK-u  mehanički dizali ruke, a da nisu ni imali materijal“

 Juče ste odbili čitav niz prigovora za koje je navodno prošao rok od 48 sati, koji su morali da budu usvojeni. Niko nije dobio materijal, ljudi su dizali ruke a da nisu ni znali za šta dižu ruke.

Nezakonito je odlučivano, prema tome ni ovi rezultati ne mogu da budu regularni. Funkcija RIK-a je logičko-računska kontrola. RIK nema pravo da prepravlja zapisnike biračkih odbora, izjavila je ona.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.