Jedinstvena Rusija potpisala deklaraciju sa DSS i Dverima

Izvor: Blic, 29.Jun.2016, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedinstvena Rusija potpisala deklaraciju sa DSS i Dverima

Ruska partija Jedinstvena Rusija potpisala je političku deklaraciju sa DSS i Pokretom Dveri, a zamenik sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije Sergej ŽŽeleznjak je istakao da je dobro poznato ko i kako inicira „nenasilne proteste“ u držžavama bivšše Jugoslavije, kao i u Ukrajini i mnogim drugim zemljama i kakve tragične posledice oni imaju.

"Železnjak je održžao konsultacije sa predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srpskog pokreta Dveri i Demokratske stranke Srbije. Članovi Jedinstvene Rusije, DSS i Dveri razmotrili su opasnosti šširenja „narandžžastih“ tehnologija, takozvanih „nenasilnih smena režžima“ na prostoru bivšše Jugoslavije, čiji je cilj destabilizacija drušštveno-političke situacije u Srbiji, Republici Srpskoj i Makedoniji", navodi se na sajtu Ruska reč.

Kako je rekao ruski političar, Jedinstvena Rusija izražžava odlučan protest zbog sličnih metoda koje podrazumevaju nasilne scenarije razvoja događaja.

- „Našša držžava i našša partija imaju veliko iskustvo u uspeššnoj borbi sa sličnim pokuššajima meššanja u našše unutraššnje poslove. Jošš 2012. godine u Rusiji je usvojen niz zakona gde je propisano da se u poseban režžim izdvajaju aktivnosti NVO koje se bave političkim delovanjem za novac dobijen iz inostranstva. Neopohodna je konsolidacija svih zdravih drušštvenih snaga na osnovu ideja i vrednosti koje ujedinjuju naciju i ograđuju je od pokuššaja da joj se spolja nametnu neprihvatljiva reššenja“ - rekao je ŽŽeleznjak.

U susretu su ruska i srpska strana potpisale zajedničku političku deklaraciju.

Pročitajte još:

U Deklaraciji koju je Jedinstvena Rusija potpisala sa pokretom Dveri i DSS navodi se da su strane svesne ozbiljnosti izazova, koji prete civilizovanom i mirnom razvoju evroazijskog kontinenta, smatraju neophodnim formiranje i sprovođenje politike "novog popuštanja međunarodne zategnutosti", izjavljuju spremnost za potragu opšštih pristupa obezbeđivanju bezbednosti u Evropi, uključujući inicijative za pregovaranje o perspektivama formiranja u jugoistočnoj Evropi prostora vojno neutralnih suverenih držžava.

Takođe se navodi da strane dele zabrinutost zbog nastavka sankcija protiv Ruske Federacije suprotnih nacionalnim interesima držžava Strana.

Strane će, kako se između ostalog navodi u Deklaraciji, razvijati veze između stranaka putem razmene delegacija, sprovođenja regularnih kosultacija prema međunarodnom dnevnom redu, razmene iskustva izgradnje stranaka i vaspitanja stranačkih kadrova, sprovođenja aktivnosti, uključujući i one koje se organizuju uz pomoć omladinskih i žženskih organizacija, realizacije zajedničkih projekata, koji čine zajednički interes.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.