Georgiev: Bolje DSS i Dveri u parlamentu, nego na ulici

Izvor: N1 televizija, 25.Apr.2016, 01:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Georgiev: Bolje DSS i Dveri u parlamentu, nego na ulici

U parlament je izvesno da će ući SRS, DSS i Dveri, bolje da su u parlamentu nego na ulici, kaže koordinator Balkanske istraživačke mreže Slobodan Georgiev.

"Dobro je da budu u parlamentu. Ono što se nije desilo je da te stranke desnice preuzmi korpus birača koji se opredeljuju za SNS. Ne vidim suštinsku razliku između patriotske priče između "prave desnice" i SNS", kaže Georgiev.

Govoreći o glasovima >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koji je osvojio pokret Dosta je bilo, kaže da su oni preuzeli dosta birača koji su "razočarani u pethodnu vlast, koju je predstavljala pre svega DS".

"Mislim da postoji jedan korpus glasova koji glasaju za DS. Vidimo da je to oko 50-100.000 glasova. On je vrlo jasno govorio šta treba da uradi, razumeli su ljudi njegovu ideju i to je doprinelo da on uđe u parlament. On je od 2013, kada je ušao u drugu vladu Vučića, jasno je govorio šta treba da se uradi", rekao je Georgiev.

Mahailović: Mi smo zemlja lidera

Sociolog Srećko Mihailović kaže da je Srbija zemlja lidera.

"Ne možemo bez lider. Teško je pronaći period kada nismo imali vođu, samo ponekad je taj vođa bio slep, a i narod koji ga je sledio. Slepoća vođe podrazumeva i slepoću građana", kaže Mihailović.

Narodu je bio potreban vođa, a vođi je bio potreban narod, objašnjavala Mihailović.

Georgiev kaže da ta sklonost ka vođama pokazuje koliko su ovde institucije slabe.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.