GSA: Ne treba glasati za Dveri

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2016, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GSA: Ne treba glasati za Dveri

Organizacija Gej strejt alijansa (GSA) saopštila je danas da nijedna LGBT osoba "koja drži do sebe, svojih prava i svog dostojanstva" ne treba da glasa za Dveri "ni pod kojim uslovima" na ponovljenim izborima 4. maja na 15 biračkih mesta u Srbiji.

Alijansa je, povodom poziva koji je lider Demokratske stranke Bojana Pajtića uputio svojim glasačima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da na ponovljenim izborima u Srbiji glasaju za koaliciju pokreta Dveri i Demokratske stranke Srbije, podsetili da je "pokret Dveri organizacija koja je sebe u poslednjih nekoliko godina izgradila na otvorenoj homofobiji, a koje se nikada nije odrekla".

"GSA pod ovim ne misli samo na njihove dobro poznate negativne stavove prema LGBT populaciji, već i na mehanizme koje su praktikovali kako bi na protivljenju osnovnim ljudskim pravima LGBT osoba, kao što je na primer sloboda okupljanja, jačali svoju organizaciju šireći svoju mrežu kroz akcije, peticije da bi na kraju od nevladine organizacije prerasli u političku stranku", navela je GSA u saopštenju.

Alijansa je podsetila i da je pokret Dveri "ista ona organizacija koja je 2010. godine organizovala tzv. Porodičnu šetnju dan pred Paradu ponosa, da bi dala alibi huliganima i ekstremistima iz raznih krajeva Srbije da se neometano okupe u Beogradu kako bi sutradan izazvali nemire i polomili centar našeg glavnog grada".

"To je ista ona organizacija koja je na prethodnim parlamentarnim izborima na koje je izlazila i na kojima nije uspevala da predje cenzus dobar deo svoje kampanje posvetila upravo 'ideologiji homoseksualizma' kako oni to neopravdano vole da nazivaju", dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.