Dveri: Vanredni parlamentarni izbori do kraja godine

Izvor: NTV.rs, 21.Mar.2015, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri: Vanredni parlamentarni izbori do kraja godine

BEOGRAD – Pristalice pokreta Dveri danas su u centru Beograda protestvovali protiv politike Vlade Srbije i najavili da će takve skupove održavati svuda po Srbiji sa ciljem da do kraja godine budu raspisani vanredni parlementarni izbori.
Tokom protesta, koji je počeo ispred zgrade vlade u prisustvu jakih policijskih snaga nije bilo incidenata a okupljeni su uz zastave Dveri uglavnom nosili i transparente sa >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << likom ruskog predsednika Vladimira Putina.
Uz oštre kritike politike vlade i premijera Aelksandra Vučcih, predstavnici Dveri su najavili i da je protest prvi u nizu okupljanja po Srbiji a čiji je cilj da do kraja godine „vlada padne i budu raspisani vanredni parlamentarni izbori“.
Predstavnik Dveri Boško Obradović je istakao i da je cilj da posle tih izbora Srbija dobije patriotsku vladu istakavši da je Srbiji dosta ponižavanja i vređanja „i najveće prevare zvane Srpke napredna stranka“.
Zaustavljanje puta Srbije u EU i NATO i okretanje Rusiji, poništavanje Briselskog sporazuma, raskid saradnje sa MMF, vraćanje plata i penzija na prethodni nivo, oslobađanje medija a posebno RTS-a,..neki su od zateva Dveri koji su predastavnici tog porketa predali na portirnici vlade.
Oni, kako je navedeno u zahtevima koje je pročitao predstavnik Dveri Vladan Glišić traže i da se Telekom i EPS ne privatizutuju,da se ispunene zahtvi prosvetnih radnikia, zaštiti domaća poljoprivreda…
Govornici su oštro kritikovali Vučiha, posebno zbog nedavne posete bivšeg britanog premijera Tonija Blera Srbiji dok su okupljeni na svaku pomenu premijerovog imena odgovarali nizom uvreda na njegov račun.
Među govornicma je bio i akdemik Kosta Čavoški koji je posebno kritikovao aktuelnu vladu zbog odnosa prema Kosovu i
Metohiji a svoje izlaganje je završio rečima: „Dole Vučićva vlada, smrt izdajnicima“.
Protest, koji je počeo ispred zgrade vlade završen je ispred sedišta RTS-a u Takovskoj ulici gde je od rukovodstva javnog servisa zatraženo da i predstavnici Dveri budu zastupljeni u programu.
Tanjug 21.03.2015 16:13
Foto Tanjug, N. Jovanović

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.