Dveri: Kad je Vučiću teško - Šešelj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2016, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri: Kad je Vučiću teško - Šešelj

Srpski pokret Dveri saopštio je danas da u najgledanijim emisijama na televiziji Pink gostuju samo oni čije je gostovanje odobrio lično predsednik Srpske napredne stranke (SNS) i premijer Aleksandar Vučić, te da je redovno gostovanje predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja na toj televiziji rezultat "preciznog dogovora između kumova" - Šešelja i Vučića.

Kako se navodi u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za javnost Dveri, opšte je poznato da već treću godinu ni jedan predstavnik Dveri ne može da gostuje na režimskom TV Pink 1, koji je izbornog štaba i informativne službe SNS, a da Šešelj na toj televiziji može da priča o svemu, sem o Aleksandru Vučiću i vlasti SNS.

"Tako je bilo i danas u jutarnjem programu TV Pink - umesto da pomene jednu jedinu ozbiljnu temu u vezi sa aktuelnom vlašću, Šešelj je svoje gostovanje posvetio kritici Dveri i Demokratske stranke Srbije (DSS)", navode u pokretu.

U Dverima kažu da bi to imalo smisla da su Dveri i DSS na vlasti ili da predstavljaju najveći problem sa kojim se naše društvo i država trenutno suočavaju, ali da veoma iznenađuje Šešeljevo ćutanje s obzirom da je na vlasti SNS i da je "ta vlast upala u niz kriminalnih i drugih afera".

"Prosto je neverovatno da toliko dobro informisani Vojislav Šešelj ne zna ništa o sumnjivim poslovima Vučićevog najbližeg okruženja. Ali, zato zna sve o poslovima porodice Nikolić", zaključuju u Dverima.

Oni dodaju da sve ukazuje da je i ovo deo dogovora između SNS i SRS, da je dozvoljeno napadati Tomislava Nikolića i njegovu porodicu od strane SRS, ali da se o Aleksandru Vučiću i svim aferama vezanim za SNS i njegovo najbliže okruženje ne sme govoriti.

U Dverima se pitaju kakva je to opozicija i kakvu korist Srbija može imati od takve opozicije kao što je SRS.

"Mnogo je poštenije da SRS uđe otvoreno u vlast, preuzme odgovornost za vršenje vlasti zajedno sa SNS i potom snosi posledice ako ta vlast radi dobro ili loše. Ovako se SRS pretvorila u običnog slugu i potrčkala vladajućeg režima SNS", zaključuju u Srpskom pokretu Dveri.

Dveri napominju da je posebno zanimljivo da SRS nije pozvana na Kongres vladajuće Jedinstvene Rusije u Moskvu, a da vlast Rusije ima poverenje u Dveri i DSS, sa kojima je potpisala novu deklaraciju o strateškoj saradnji.

"Dovoditi Dveri u vezu sa "zapadnim ambasadama, obojenim revolucijama i patkicama", kao što je to jutros radio Šešelj na TV Pink, ne samo da je neistinito i smešno, već je i neozbiljno, jer Jedinstvena Rusija sigurno ne bi sklapala strateški sporazum sa Dverima da sumnja u naše političke namere", smatraju u Dverima.

Dveri zaključuju da SRS treba da kaže ako ima problem sa tim što su Dveri pozvane, a oni nisu pozvani na Kongres Jedinstvene Rusije, a ne da se koristi "prljavim političkim metodama diskvalifikacije političke konkurencije, pod patronatom režima".

209
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.