Desnici rastu mišići

Izvor: Večernje novosti, 25.Maj.2015, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Desnici rastu mišići

RADIKALI su, prema poslednjim istraživanjima javnog mnjenja, dobacili čak do treće pozicije sa 6,8 odsto podrške građana, dok je tik uz njih koalicija DSS-Dveri sa 6,6 procenata. Rast njihovog rejtina potvrđuje veliki potencijal na evroskeptičnom delu partijskog spektra koji je zbog usitnjenosti i razjedinjenosti na poslednjim izborima ostao bez predstavnika u Skupštini. Prema istraživanju "Ipsos stratedžik marketinga", iza SRS i koalicije DSS-Dveri ostali su i DS i SDS, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << su ispred zasada nedostižni SNS sa 50 odsto podrške i koalicija SPS-JS-PUPS sa standardnih 12 procenata. Srđan Bogosavljević iz "Stratedžik marketinga" kaže da je potencijal desnice očigledan: - Značajan broj ljudi, oko milion birača, podržava desnicu. Kada bi postojala jedna jaka stranka koja bi mogla sve da ih okupi, ona bi bila veoma značajan faktor. Dugoročno gledano, ukrupnjavanje na toj strani moglo bi da doprinese jačanju desne opcije. On ističe da su radikali dolaskom Šešelja dobili na vidljivosti: - Ovo je treći skok SRS koji beležimo, i to uvek kada se događa nešto ozbiljno u vezi sa Šešeljem. Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić kaže da su Srbi počeli da se bude iz sna o EU: - Zato nikada nije bila niža podrška evropskim integracijama. Građani vide da je slobodna Srbija jedina perspektiva. Otuda porast podrške evroskeptičnim strankama koje se bore za slobodnu Srbiju. I Boško Obradović iz Dveri ključ vidi u političkoj alternativi dominantnoj politici: - Ne bih to nazvao usponom desnice već rastom nove srpske opozicije. Građani grčevito tragaju za alternativom. Jedina nova snaga koja nije kompromitovana aferama, kupovinom diploma, koja nije bila na vlasti, jesu Dveri. Taj trend će se nastaviti jer mi jedini nudimo i alternativni ekonomski program. Ekonomski patriotizam nasuprot dužničkom ropstvu MMF-u i Svetskoj banci.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Stratedžik: Vučiću veruje 30 odsto građana

Izvor: Večernje novosti, 25.Maj.2015

BEOGRAD - Prema istraživanju Ipsos stratedžik marketinga, 30 odsto građana najviše veruje premijeru i lideru Srpske napredne stanke Aleksandru Vučiću, prenosi B92.Kako je navedeno, istraživanja rađena na total populaciji na pitanje kojem političaru najviše verujete pokazuje da 30 odsto veruje...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.