DSS i Dveri traže formiranju anketnog odbora o izborima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2016, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS i Dveri traže formiranju anketnog odbora o izborima

Poslaničke grupe DSS i Dveri podnele su danas u skupštinsku proceduru predlog za formiranje anketnog odbora za utvrđivanje činjenica i okolnosti u vezi sa dešavanjima tokom izbornog procesa 2016. godine, od raspisivanja izbora do objavljivanja konačnih rezultata.

Predsednici tih poslaničkih klubova Sanda Rašković Ivić i Boško Obradović su na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije podsetili da su odmah po završetku izbornog procesa najavili da će tražiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << formiranje takvog anketnog odbora.

Rašković Ivić je rekla da je izborni proces obilovao brojnim neregularnostima, posebno na Kosovu i Metohiji, ne samo na dan izbora, već tokom celog procesa.

Obradović je kazao da će zadatak tog odbora biti da istraži sve okolnosti u vreme izbora i da će DSS i Dveri insistirati na tome da se "pokušaj izborne krađe istraži".

Dodao je i da to sve za posledicu treba da ima i da DSS i Dveri naprave predlog za reformu izbornog sistema.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.