DSS i Dveri podneli zahtev za anketni odbor za izbore

Izvor: B92, 29.Jul.2016, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS i Dveri podneli zahtev za anketni odbor za izbore

Beograd -- DSS i pokret Dveri podneli su zahtev za formiranje anketnog odbora Skupštine koji bi se bavio dešavanjima u izbornom procesu 2016. godine.

U zahtevu se navodi da bi se odbor bavio događajima od momenta raspisivanja do objavljivanja konačnih rezultata.

Odbor bi trebalo da čine predstavnici svih partija koje imaju svoje predstavnike u parlamentu i trebalo bi da ima pravo na uvid u izborni materijal. Rok za utvrđivanje činjenica i okolnosti vezanih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za izborni proces je 120 dana od formiranja.

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da će insistirati da se razotkriju sve izborne malverzacije i da će DSS i Dveri predložiti i reformu izbornog zakonodavstva.

"SNS je uhvaćena u izbornoj krađi. Funkcioner SNS Dejan Durđević je bio organizator i svi ste bili svedoci kako je jedan odsto preostalih glasova prebrojavan četiri dana, jer je SNS bila nezadovoljna brojem mandata", rekao je Obradović novinarima u Skupštini.

On je dodao i da se Regulatorno telo za elektronske medije (REM) do danas nije oglasilo zbog toga "što je SNS koristila 60 odsto medijskog prostora, a sve ostale stranke zajedno 40 odsto".

Šefica poslaničke grupe DSS Sanda Rašković Ivić kazala je da će se odbor posebno baviti i pitanjem raspisivanje izbora na Kosovu. Ona je kazala da je Ustavni sud Srbije doneo odluku da su izbori koji su 2014. godine održani na Kosovu i Metohiji bili neustavni, a da su i ovogodišnji izbori raspisani na isti način.

"Ako me pitate da li sam za poništenje tog dela izbora, svakako da se za to zalažem", kazala je Rašković Ivić.

Upitani kada očekuju da će odbor biti formiran Obradović je rekao da je teško govoriti o rokovima u zemlji koja šest meseci ima tehničku vladu, dok je Rašković Ivić kazala da formiranje odbora zavisi i od drugih stranaka u Skupštini Srbije.

Ona je dodala da je predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić podržao predlog DSS i Dveri.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DSS i Dveri traže formiranje anketnog odbora o izborima

Izvor: N1 televizija, 29.Jul.2016

Demokratska stranka Srbije i pokret Dveri podneli su zahtev za formiranje anketnog odbora Skupštine Srbije koji će se baviti dešavanjim u izbornom procesu 2016. godine, od momenta raspisivanja do objavljivanja konačnih rezultata izbora...Kako se navodi u zahtevu, odbor bi trebalo da čine predstavnici...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.