DSS i Dveri oštro protiv prodaje „Telekoma“

Izvor: juGmedia, 04.Sep.2015, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS i Dveri oštro protiv prodaje „Telekoma“

LESKOVAC – Demokratska stranka Srbije i pokret Dveri pokrenuli su peticiju za raspisivanje referenduma protiv prodaje „Telekoma“, saopšteno je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Leskovcu.

Kako je istaknuto, „Telekom“ je jedan od najznačajnijih resursa Srbije i nema nikakvog sociološkog >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i ekonomskog opravdanja za njegovu prodaju.

„Telekomunikaciono tržište je nacionalni resurs od neprocenjivog značaja. Po podacima MMF-a, nigde u svetu ne postoji veći investicioni interes od telekomunikacijskih usluga. U Vladi Srbije kažu da će novac od prodaje „Telekoma“ ulagati kako bi povećali zaposlenost. Zašto iz profitabilne delatnosti izvlačiti kapital kako bi se ulagalo u nešto manje profitabilno? Da li to rade razumni ljudi?“, zapitao se Predrag Mitrović, član rukovodstva pokreta Dveri.

U DSS-u kažu da ovakva politika predsednika Vlade Aleksandra Vučića Srbiju vodi u potpunu kolonizaciji.

„Rasprodaju se svi resursi ove zemlje, od vode do električne energije. Srbija rasprodaje svoja nacionalna blaga i postaje jedna obična kolonija Evropske unije, istakla je predsednica gradskog odbora DSS-a Milica Momčilović.

Ove dve političke opcije tvrde da je Vlada Republike Srbije najavom prodaje „Telekoma“ zapravo prekršila Ustav u kome jasno stoji da „opšta dobra moraju ostati u državnoj svojini“ i traže od građana da stavljanjem svog potpisa protiv prodaje zapravo spreče otimanje neprocenjivog resursa i na stotine otkaza koji će prodajom tog preduzeća uslediti.

(kraj)
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.