DSS i Dveri: Vlada Srbije bi trebalo da reaguje na pretnje hrvatske predsednice

Izvor: Blic, 15.Jan.2015, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS i Dveri: Vlada Srbije bi trebalo da reaguje na pretnje hrvatske predsednice

Demokratska stranka Srbije i Pokret Dveri zatražili su danas od Vlade Srbije da reaguje na, kako navode u saopštenju, pretnje koje je Srbiji izrekla nova predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović odmah po izbornoj pobedi.

- Ovo se posebno odnosi na neodgovarajuće reagovanje Vlade Srbije na skandaloznu provokaciju, a sigurno ne lapsus nove predsednice Hrvatske koja je AP Vojvodini dodelila status države", zaključeno je na sastanku predstavnika Demokratske stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije, Pokreta Dveri i grupe patriotskih intelektualaca.

U saopštenju se dodaje da je nedopustiva nezainteresovanost vlasti Srbije, kao matične države svih Srba, za položaj srpskog naroda u bivšim jugoslovenskim republikama.

"Zamislite kako bi u Zagrebu bilo dočekano kada bi neko sa najvišeg državnog nivoa u Beogradu rekao da će sve učiniti na zaštiti prava srpskog naroda u okolnim državama Slavoniji, Dalmaciji, Republici Srpskoj Krajini i Hrvatskoj?", navode te stranke.

Novoizabrana predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u pobedničkom govoru 11. januara da će se boriti za prava manjina u Hrvatskoj ali da će tražiti isto i za Hrvate u Srbiji, Vojvodini i drugim susednim zemljama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.