Zurof: Donošenje zakona o Starom sajmištu dobro za narod

Izvor: Blic, 16.Feb.2017, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zurof: Donošenje zakona o Starom sajmištu dobro za narod

Direktor jerusalimskog Centra Simon Vizental Efraim Zurof konstatovao je danas da je donošnje zakona o memorijalnom kompleksu Staro beogradsko sajmište veoma značajno za srpski, romski i jevrejski narod i da je dobro što je urađen prvi tekst nacrta.

Na sastanku, na kojem su, osim Zurofa, učestvovali i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i članovi Komisije za utvrđivanje programskih sadržaja i davanja predloga za upravljanje memorijalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kompleksom, izraženo je i žaljenje što je u javnost dospela radna verzija teksta, zbog čega se rasprava vodi o nezavršenom dokumentu.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za rad istaknuto je da će se stavovi izraženi u javnosti svakako uzeti u obzir prilikom pripreme teksta budućeg zakona i da će, nacrt bude spreman, on biti pušten u redovnu proceduru "što uključuje i javnu raspravu".

Posebno je bilo reči o onome šta Savez jevrejskih opština smatra da treba da se nađe u Zakonu, a šta je Savez formulisao u dva dokumenta koja je dostavio Komisiji za Sajmište, o čemu će biti reči na sledećoj sednici Komisije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.