Izvor: Blic, 12.Avg.2016, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić pripremio Predlog programa za dalji razvoj nauke

Predsednik Odbora za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj Muamer Zukorlić izjavio je danas da je pripremio Predlog programa za dalji razvoj nauke i prosledio ga svim relevantnim institucijama i pojedincima.

- Namera je da dobijemo što više ideja i sugestija u narednih mesec dana, kako bi posle toga akt ušao u proceduru, bio razmotren i usvojen u verziji kako odluči većina članova - rekao je Zukorlić u parlamentu.

On je dodao da će taj materijal biti i na sajtu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Skupštine Srbije, tako da će svi zaintresovani moći da se uključe u rapsravu i da daju svoje ideje.

Pročitajte još

Zukorlić kaže da je to pripremio sa stručnim timom i da se od danas dostavlja svim institucijama i pojedincima zaintresovanim za nauku i obrazovanje u državi, od predsednika države, vlade, parlamenta, do svih saveta za nauku i obrazovanje.

Dodao je da materijal sadrži platformu daljeg razvoja nauke i obrazovanja.

- Ne krećemo od nule, ne izmišljamo toplu vodu, uvažili smo strategije, ali isto tako smo nastojali da obuhvatimo i ono što je novo ponuđeno u ekpozeu, pre svega kada je reč o dulanom obrazovanju - istakao je Zukorlić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zukorlić: Potrebno zakonsko rešenje za dualno obrazovanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2016

Zakonska rešenja za dualno obrazovanje u Srbiji treba da predlože zajednički resorno ministarstvo, Privredna komora Srbije i Nacionalna služba zapošljavanja, smatra predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj Muamer Zukorlić...U Programu rada tog odbora dostavljenom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.