Zukorlić: Iftar važan iskorak u politici pomirenja

Izvor: RTS, 21.Jun.2017, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić: Iftar važan iskorak u politici pomirenja

Iftar, prvi obrok tokom ramazanskog posta, je radost postača koja svoj puni smisao ima samo kada se podeli sa drugima, a ovaj je i važan iskorak u politici pomirenja, poručio je narodni poslanik Muamer Zukorlić, koji je bio domaćin mnogobrjnim zvanicama u beogradskom Klubu poslanika.
"Ovaj iftar zbog svih okolnosti u kojima se održava ima porku da se država otvara prema muslimanima, što je važan iskorak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u politici pomirenja i neophone integracije društva", rekao je Zukorlić, koji je i predsednik Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo.
Kako je saopšteno, među više od 130 zvanica iftaru su prisustvovali izaslanik Predsednika Srbije Nikola Selaković, ministarka pravde Nela Kuburović, ministar obrazovanja Mladen Šarčević, potpredsednica SNS-a Marija Obradović, potpedsednik Skupštine Srbije Veroljub Arsić, te više od dvadesetak narodnih poslanika iz većine poslaničkih klubova.
Među zvavnicama je bio i ambasador OEBS-a i gotovo svi ambasadori muslimanskih zemalja u Beogradu, te brojni predstavnici javnog političkog i kulturnog života.
Višečlanu delegaciju Islamske zajednice Sandžaka, Beograda, Vojvodine i Preševa predvodio je, kako se navodi, predsednik Mešihata muftija Mevlud Dudić.
Poželevši dobrodoslicu i prijatan iftar, Zukorlić je istakao da muslimanski post ima za cilj da izoštri karakter čoveka i da mu unapređenjem samokontrole ojača empatiju za druge ljude i opredeli ga prema dobročinstvu.
Pre iftara proučen je ezan i džematski obavljen akšam namaz, a uz iftar upriličen je prigodan kulturno-umetnički program.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.