„Živa soba“ počela sa radom

Izvor: Danas, 19.Sep.2014, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Živa soba“ počela sa radom

Kraljevo - Ambasadorka Republike Češke u Srbiji Ivana Hlavsova sa saradnicima i Igor Mitrović, izvršni direktor nacionalne kancelarije Adventističke razvojne i humanitarne organizacije „Adra“ posetili su juče Kraljevo. Povod njihovog dolaska u grad na Ibru bilo je okončanje projekta kojeg su zajedno realizovali ambasada Češke, „Adra“ i grad Kraljevo, a čiji je rezultat senzorna soba u prostorijama specijalne škole za osnovno i srednje obrazovanje „Ivo Lola Ribar“ u Kraljevu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << />
Ova prostorija, popularnog naziva „Živa soba“ namenjena je podsticanju psihomotornog razvoja kod dece sa smetnjama u razvoju. Deca sa smetnjama u razvoju koristiće svoje telo i pokrete radi saznanja o sebi, dimenzijama prostora, ritmu vremena i o prisustvu drugog. Ova prostorija namenjena je ne samo učenicima Specijalne škole za osnovno i srednje obrazovanje „Ivo Lola Ribar“ u Kraljevu nego i svoj deci sa smetnjama u razvoju sa teritorije kraljevačke regije. Uz podršku ambasade Češke, „Adra“ je obezbedila sredstva u iznosu od oko 10.000 evra, a od ideje do realizacije projekta prošlo je pet meseci. Grad Kraljevo se u projekat uključio na taj način što je prihvatio obavezu finansiranja terapeuta koji će raditi sa decom u „Živoj sobi“.

Svečanosti u školi prethodio je prijem u Skupštini grada Kraljeva na kome su gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić i predsednik Skupštine Sreten Jovanović upoznali ambasadorku sa razmerama majskih poplava i sanaciji štete zahvalivši se „Adri“ za pomoć u otklanjanju posledica poplava. Gradonačelnik je, takođe, upoznao gošću i sa privrednim potencijalima Kraljeva, zamolivši je da prenese potencijalnim investitorima iz Češke informaciju o otpočetom postupku privatizacije preduzeća u restrukturiranju među kojima su i nekadašnji giganti kraljevačke privrede Fabrika vagona i „Magnohrom“.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.