Zima je iza nas, ali baba Marta vreba

Izvor: RTS, 02.Mar.2015, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zima je iza nas, ali "baba Marta" vreba

Meteorolog Nedeljko Todorović iz RHMZ-a kaže za RTS da je zima iza nas i da ne treba očekivati značajnija zahlađenja. Ipak, ne sme ni da nas iznenadi ukoliko krajem marta padne sneg.
Nedeljko Todorović kaže da ne treba očekivati da se u Srbiji ponovi mart 2012. godine, kada su zabeležene veoma niske temperature, ali da nas uskoro očekuje još jedan talas snežnih padavina.

Sledeće nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << biće sunčano vreme, a potom sledi zahlađenje, ukazuje Todorović. 
Todorović napominje da je poslednji predviđeni datum padanja snega između 20. i 25. marta kada se u planinskim predelima može očekivati 20 do 40 centimetara snega, dok se u nižim predelima taj sneg neće duže zadržati.
Uobičajeno promenljivo vreme očekuje nas i tokom ovog marta. Međutim, Todorović napominje da preciznije prognoze za duži vremenski period nisu moguće, pa ne može da kaže kakvo nas proleće očekuje i da li nas očekuju obilne padavine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVI SNEŽNI TALAS Biće hladno, ali zima je iza nas

Izvor: Blic, 02.Mar.2015

Meteorolog Nedeljko Todorović iz RHMZ-a kaže da je zima iza nas i da ne treba očekivati značajnija zahlađenja. Ipak, ne sme ni da nas iznenadi ukoliko krajem marta padne sneg...Nedeljko Todorović kaže da ne treba očekivati da se u Srbiji ponovi mart 2012. godine, kada su zabeležene veoma niske...

Nastavak na Blic...

Sneg i krajem marta

Izvor: Radio 021, 02.Mar.2015

Meteorolog Nedeljko Todorović iz RHMZ-a kaže da je zima iza nas i da ne treba očekivati značajnija zahlađenja...Ipak, ne sme ni da nas iznenadi ukoliko krajem marta padne sneg...Todorović kaže da ne treba očekivati da se u Srbiji ponovi mart 2012. godine, kada su zabeležene veoma niske temperature,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.